Donald P. Ryan: Ókori Egyiptom napi öt debenből

A fapados időutazók újabb utazáshoz kaphatnak tippeket a Scolar rendhagyó útikönyvsorozatának legfrissebb darabjában – Athén, Róma, London és Firenze után – most Egyiptomot vehetik célba. A legendás ókori birodalom minden valamirevaló kalandor...
...számára kihagyhatatlan célpont, az ország i.e. 1250-ben, II. Ramszesz uralkodásának 54. évében virágzik, történelme már legalább kétezer évre tekint vissza. Ryan régészként szerzett tapasztalatait és az ókori Egyiptomról szóló forrásokat felhasználva állította össze praktikus útikalauzát, melyben az utazás előkészületeitől (hogyan utazzunk, hol szálljunk meg) kezdve a helyi szokásokon (hogyan öltözködjünk, mit együnk) át a birodalom legfontosabb városainak (mint Memphisz, Théba vagy épp Ehnaton mára már teljesen elnéptelenedett szellemvárosa, Ahet-Aton) látnivalóiig bezárólag praktikus tanácsokat ad, még arra vonatkozóan is, hogy milyen szuvenírrel térjünk haza. Minden fejezetben rövid keretes írások szólnak Egyiptom isteneiről, uralkodóiról, az egyiptomiak vallásgyakorlásáról és hétköznapjairól.
 
Mint minden útikönyv, Ryan kötete is tartalmaz térképeket, szótárt és mivel az egyiptomi mitológia ismerete létfontosságú, ha II. Ramszesz birodalmába készülünk, egy rövid összefoglalót is kapunk legfontosabb isteneikről. 
 
A könyv könnyed és élvezetes stílusa révén közvetlen betekintést nyerhetünk abba, milyen is lehet turistának lenni az egyik legnagyobb ókori birodalomban. Mintha Hérodotosz írásainak „light” változatát olvasnánk. 
 
Scolar, 3950 Ft 
 
poszter
2012.10.02
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.