Gyilkos vágyak

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (18)
Isabelle, a tehetséges és ambiciózus kreatív meglehetősen ellentmondásos viszonyban áll főnöknőjével, a szinte a könyörtelenségig céltudatos és önző Christine-nel. A fiatal lány miközben csodálja a kemény üzletasszonyt, …
…tudat alatt talán vonzódik is hozzá, amit a másik ki is használ. Sőt Christine odáig megy, hogy a sajátjaként tünteti fel Isabelle egy remek ötletét, egy reklámfilmet, amit egy kamerás okostelefon kampányához forgatott. Amikor a lány a maga módján megpróbál visszavágni, Christine szűk körben és nyilvánosan is megalázza, végül meg is fenyegeti Isabelle-t. A képletet az is bonyolítja, hogy a két hölgy közös szeretőn osztozik – ilyen előzmények után pedig nem csoda, hogy a gyanú a főhősnőre terelődik, amikor meggyilkolva találják a pikáns szexjátékokat is kedvelő, szadista főnökasszonyt. 
 
A Gyilkos vágyak Alain Corneau utolsó munkája, a 2010-es francia Szerelmi bűnök újraforgatása, ám nem kisebb név, mint Brian De Palma rendezésében. Az eredetivel szinte tökéletesen egyező nyitójelenet ugyan mást sugall, de később fokról fokra világossá válik, hogy a mű egyáltalán nem nevezhető felesleges remake-nek, hiszen De Palma teljesen a maga képére formálta. Miközben a film izgató és trükkös erotikus thrillerként is tökéletesen működik, lenyűgöző figyelni, ahogy a rendező úgy használja fel rendkívül kreatívan kollégája alkotását, hogy elhelyezi benne saját szerzői kézjegyeit a Doppelgänger-motívumtól kezdve az osztott képmezőn és a szubjektív kamera használatán át a Hitchcock-utalásokig. 
fürkész
2013.04.22
|
Passion
francia-német thriller, 100 perc, 2012
A rivalizálás a reklámcég vezető beosztású munkatársnője és a keze alá dolgozó lány között egyre durvább lesz, és még a gyilkosságtól sem riadnak vissza.
Rendező:

Brian De Palma

Színész:

Noomi Rapace
(Isabelle James)

Rachel McAdams
(Christine Stanford)

Karoline Herfurth
(Dani)

Paul Anderson
(Dirk Harriman)

Rainer Bock
(Bach nyomozó)

Dominic Raacke
(J.J. Koch)

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. április 25.
(8 kép)


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Filmek a TV-ben
18:50
Mint-a-kép
amerikai vígjáték, 1997
19:00
Kutyátlanok kíméljenek
amerikai romantikus vígjáték, 2005
19:00
A kezdet kezdete
amerikai vígjáték, 2009
20:00
Kémkölykök 3-D - Game Over
amerikai családi kalandfilm, 2003
20:30
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.