Kedvenc helyek

Walk Off The Earth: R.E.V.O.

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
[ alternative / indie / rap / reggae / rock / ska ] Bár a Walk Off The Earth az elmúlt egy évben leginkább helyes low budget videóival került be a köztudatba, és sokan rájuk sütik a nem túl hízelgő „feldolgozás-együttes” címkét, a banda valójában sokkal több, mint öt vájtfülű zenész mókás kezdeményezése.
A multiinstrumentalista csapattagok – kisebb-nagyobb átalakulásokkal – már 2007 óta muzsikálnak együtt, és hazájukban, Kanadában sokkal inkább számítanak indie bandának, mint acapella együttesnek, ahogy világszerte nevezik őket. Az énekszekciót Marshall és Sarah Blackwood, illetve Gianni Luminati alkotják – utóbbi kettő egyébként nem csak a színpadon, hanem az életben is egy párt alkotnak, és a fanok legnagyobb örömére idén januárban a YouTube-csatornájukon jelentették be, hogy babát várnak. Taylor a billentyűs hangszereken zenél, Joel Cassady dobol, de a zenekar összes tagja feltalálja magát bármilyen hangszeren.
 
Az új – és a jelenlegi felállás számára első – stúdiólemez címe a zenekar mottójára ural: „Realize Every Victory Outright”, azaz „őszintén ismerj fel minden győzelmet”. A WOTE ebben az elmúlt egy év során komoly gyakorlatra tett szert, hiszen a Gotye és Kimbra-dal, a Somebody That I Used To Know feldolgozása volt 2012 egyik legnépszerűbb találata a YouTube-on. A frissen megjelent lemezen persze a többi – a weben édes vírusként terjedő – sláger, a Red Hands, a Gang of Rhythm, és a Summer Vibe is helyet kapott. Az album igazi feelgood zenékkel juttatja eszünkbe, hogy a hosszú, hideg tél után igenis lesz egyszer döglesztő hőség, mi pedig majd leengedett kocsiablakokkal száguldunk vakációzni, mondjuk a (személyes kedvenc) Sometimes reggae ritmusaira bólogatva, hevesen gesztikulálva.
 
Vidám, frissítő, profin összerakott lemez ez, de persze nem kétséges, hogy az igazi WOTE-feeling olyankor jön át, amikor élőben lépnek fel – erről pedig a teltházas, márciusi A38-as koncertjükön már az önfeledten tomboló magyar közönség is meggyőződhetett.
Reméljük, jönnek még!
Steiner K.
2013.03.29
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.