Zambézia

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (24)
Vijju, a fiatal sólyom apjával Afrika déli részén él, ám elvágyódik túl nyugis környezetéből. Az ifjú madár még fióka korában elveszítette édesanyját, ezért apja túlságosan félti, pedig Vijju nemcsak szárnyalni vágyna, de…
…kalandokra és arra is, hogy valami nagy dolgot vigyen véghez. Így egy nap – miután a lakhelyükre vetődő vándoroktól vadonatúj dolgokról értesül – útnak indul, hogy eljusson a madarak városába, Zambéziába, ahol létezik egy elit alakulat, a hurrikánok csapata, akiknek feladata ezt a paradicsomot védelmezni. Elszánt hősünk a fejébe veszi, hogy mindenképpen a csoport tagjává válik. Az újdonság és a kaland pedig valóban rátalál Zambéziában, hiszen egyrészt meglepő információkat tud meg apja múltjáról, másrészt a madarak városában megismert barátaival együtt fel kell vennie a küzdelmet az új otthonát fenyegető gonosz iguánával. 
 
A Kung Fu Panda bemutatásakor a kínaikat felháborította, hogy kulturális kincsüket kizsákmányolva amerikaiak készítettek az országukban játszódó animációs mozit. Vélhetően így érezhettek a Zambézia alkotói is, akik a Madagaszkár-filmek után most bebizonyítják, hogy az afrikai kontinensen is tudnak helyben játszódó, de nemzetközi porondra szánt igényes animációs opust forgatni. A küldetés nagyjából sikerült is: a végeredmény, ha nem is veszi fel a versenyt a DreamWorks-darabokkal, legalább közelíti a színvonalukat mind az animációt, mind a sztorit illetően (a közelmúltban bemutatott hasonló, ám kudarcos próbálkozással, a Tad Jones csudálatos kalandjaival szemben). 
 
fürkész
2013.05.06
|
Zambezia
dél-afrikai animációs film, 83 perc, 2012
Vijju, a naiv sólyom története, aki elrepül a madarak városába, Zambéziába, hogy ott feltáruljon előtte a származásának titka.
Rendező:

Wayne Thornley

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2013. május 9.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
18:05
Ebgondolat
amerikai film, 2019
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:15
A piszkos tizenkettő
amerikai-angol háborús film, 1967
18:20
James Bond: A világ nem elég
angol-amerikai akciófilm, 1999
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.