Sütőtök fagyi
Sokan nem bírják télen a fagylaltot, ezért tavasz és ősz elején van esély a tökös fogyasztására. Meglepően kellemes, selymes ízű, lágy texturával.
Ez a recept egy alapfagyi, amit kiegészíthetünk kedvünk szerint csokoládé szósszal, balzsamecettel vagy karamellával is. Mindhárommal nagyon finom és pikáns lesz az eredmény. Egy nehéz étel után nincs ennél jobb desszert a gyomornak.
Hozzávalók:
1/2 liter tejszín
5 db tojás sárgája
12 dkg barna cukor
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
csipet só
kevés frissen reszelt szerecsendió
20 dkg sült sütőtök
2 evőkanál whiskey
Elkészítés:
1. A tejszínt a tojásokkal, cukorral fahéjjal, gyömbérrel, sóval és a szerecsendióval mérsékelt lángon főzni kezdjük. Amikor kezd melegedni, kevergetni kezdjük folyamatosan. Addig főzzük, hogy annyira besűrűsödjön, hogy ha a fakanál hátoldalára csíkot húzunk, ne folyjon össze a két part.
2. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a sült tök darabokat és az alkoholt. Egy botmixerrel dolgozzuk krémesre és simára. Fóliázzuk le, és 3 órára tegyük hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Vagy 1 órára mélyhűtőbe.
3. Fagylaltgépbe töltsük be, és készítsük el. Tartsuk fagyasztóban, tálalás előtt fél órával mindig tegyük át a sima hűtőbe.
Tipp:
Ha nincs fagylaltgépünk, akkor tegyük egy jól záródó dobozban a mélyhűtőbe. 30-40 percenként vegyük ki, és botmixerrel alaposan dolgozzuk át, hogy levegőt vigyünk bele, és összetörjük a képződő jégkristályokat. Kb. 6-7. kör alatt alakul ki a tökéletes állag.
Hozzávalók:
1/2 liter tejszín
5 db tojás sárgája
12 dkg barna cukor
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
csipet só
kevés frissen reszelt szerecsendió
20 dkg sült sütőtök
2 evőkanál whiskey
Elkészítés:
1. A tejszínt a tojásokkal, cukorral fahéjjal, gyömbérrel, sóval és a szerecsendióval mérsékelt lángon főzni kezdjük. Amikor kezd melegedni, kevergetni kezdjük folyamatosan. Addig főzzük, hogy annyira besűrűsödjön, hogy ha a fakanál hátoldalára csíkot húzunk, ne folyjon össze a két part.
2. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a sült tök darabokat és az alkoholt. Egy botmixerrel dolgozzuk krémesre és simára. Fóliázzuk le, és 3 órára tegyük hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Vagy 1 órára mélyhűtőbe.
3. Fagylaltgépbe töltsük be, és készítsük el. Tartsuk fagyasztóban, tálalás előtt fél órával mindig tegyük át a sima hűtőbe.
Tipp:
Ha nincs fagylaltgépünk, akkor tegyük egy jól záródó dobozban a mélyhűtőbe. 30-40 percenként vegyük ki, és botmixerrel alaposan dolgozzuk át, hogy levegőt vigyünk bele, és összetörjük a képződő jégkristályokat. Kb. 6-7. kör alatt alakul ki a tökéletes állag.
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.
|
Iratkozz fel RSS-hírcsatornáinkra!
Programot ajánlok|Impresszum|Médiaajánlat|Felhasználási feltételek