Nicole Kidman a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmjében

A világ szeme Cannes-ra figyel. A 67. Cannes-i Filmfesztivál (május 14-25.), - ahol 18 alkotás versenyez majd az Arany Pálmáért - nyitó ceremóniáját követően a meghívott sztárok a Nicole Kidman főszereplésével készült Grace – Monaco csillaga című filmet tekinthetik meg.
Az ausztrál színésznő tavaly a zsűriben foglalt helyet, most pedig örömmel tér vissza abba a városba, ahol Grace Kelly és III. Rainer monacói herceg először találkozott. "Életem egyik legnagyobb élménye volt tavaly a Cannes-i zsűrizés. Felejthetetlen volt találkozni a sok fantasztikusan tehetséges alkotóval. Imádom Cannes-t, és boldog vagyok, hogy a nyitó filmmel térhetek vissza. És itt találkozott Grace és Rainer először. Mintha egy kör zárulna be ezzel.’ – nyilatkozta a színésznő egyik interjújában. 
 
A Piaf rendezője, Olivier Dahan legújabb alkotásában Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb, ikonikus színésznőjének sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor Grace Kelly végleg maga mögött hagyja a filmezést, és még Alfred Hitchcock ajánlatát is visszautasítja, aki múzsájaként tekintett Gracyre. ’Nem igazán voltam tisztában Grace életének minden részletével.’ –árulta el az Oscar-díjas színésznő, mikor filmbeli szerepéről kérdezte egy internetes magazin újságírója. ’Azt tudom, hogy anyukám imádta őt, hisz Grace a generációjának egyik legikonikusabb színésznője volt. Persze láttam őt Hitchcock filmjeiben, de azt nem tudtam, hogy min is ment keresztül, milyen elkötelezettséget jelentett a számára, hogy feleségként, és hercegnőként is helyt álljon.’ 
 
Nicole Kidman tavaly szebbnél szebb ruhakollekciókban jelent meg a Croisetten, és mindenki árgus szemekkel figyelte, melyik híres tervező ruháját viseli épp. Valószínű ez idén sem lesz másként, és most ráadásul a színésznő egy időutazásra invitálja a nézőket, amikor is a 60-as évek klasszikus világa elevenedik meg a maga ragyogásával, eleganciájával, és egy hercegnő hétköznapi valóságával. 
 

 
A Grace – Monaco csillaga (12) május 22-től a mozikban.
2014.05.14
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Filmek a TV-ben
18:10
Tizenhárom nap - Az idegháború
amerikai thriller, 2000
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
Break
francia romantikus film, 2018
18:25
Őrangyal
német thriller, 2012
18:30
Limonádé
rom-kan-ném-svéd film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.