Nicole Kidman a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmjében

A világ szeme Cannes-ra figyel. A 67. Cannes-i Filmfesztivál (május 14-25.), - ahol 18 alkotás versenyez majd az Arany Pálmáért - nyitó ceremóniáját követően a meghívott sztárok a Nicole Kidman főszereplésével készült Grace – Monaco csillaga című filmet tekinthetik meg.
Az ausztrál színésznő tavaly a zsűriben foglalt helyet, most pedig örömmel tér vissza abba a városba, ahol Grace Kelly és III. Rainer monacói herceg először találkozott. "Életem egyik legnagyobb élménye volt tavaly a Cannes-i zsűrizés. Felejthetetlen volt találkozni a sok fantasztikusan tehetséges alkotóval. Imádom Cannes-t, és boldog vagyok, hogy a nyitó filmmel térhetek vissza. És itt találkozott Grace és Rainer először. Mintha egy kör zárulna be ezzel.’ – nyilatkozta a színésznő egyik interjújában. 
 
A Piaf rendezője, Olivier Dahan legújabb alkotásában Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb, ikonikus színésznőjének sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor Grace Kelly végleg maga mögött hagyja a filmezést, és még Alfred Hitchcock ajánlatát is visszautasítja, aki múzsájaként tekintett Gracyre. ’Nem igazán voltam tisztában Grace életének minden részletével.’ –árulta el az Oscar-díjas színésznő, mikor filmbeli szerepéről kérdezte egy internetes magazin újságírója. ’Azt tudom, hogy anyukám imádta őt, hisz Grace a generációjának egyik legikonikusabb színésznője volt. Persze láttam őt Hitchcock filmjeiben, de azt nem tudtam, hogy min is ment keresztül, milyen elkötelezettséget jelentett a számára, hogy feleségként, és hercegnőként is helyt álljon.’ 
 
Nicole Kidman tavaly szebbnél szebb ruhakollekciókban jelent meg a Croisetten, és mindenki árgus szemekkel figyelte, melyik híres tervező ruháját viseli épp. Valószínű ez idén sem lesz másként, és most ráadásul a színésznő egy időutazásra invitálja a nézőket, amikor is a 60-as évek klasszikus világa elevenedik meg a maga ragyogásával, eleganciájával, és egy hercegnő hétköznapi valóságával. 
 

 
A Grace – Monaco csillaga (12) május 22-től a mozikban.
2014.05.14
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
18:50
Vörös zsaru
amerikai akciófilm, 1988
18:55
Tűz a mélyben
amerikai akciófilm, 1997
18:55
Persepolis
francia animációs film, 2007 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.