A Fehér Isten nemzetközi sikere

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál rangos Un Certain Regard kategória győztes filmje, a Fehér Isten (hazai bemutató: június 12.) óriási nemzetközi népszerűségnek örvend. Több rangos médium is elismerően nyilatkozik Mundruczó Kornél filmjéről.
The New York Times kritikusa szerint „egy szenvedélyes, gyönyörű magyar történet”, a Sight & Sounds szerint „izgalmas és vakmerő”, a Variety „igazi mesterműként" emlegeti a filmet, a Guardian pedig „a Majmok bolygója távoli rokonaként” jellemzi Mundruczó Kornél legújabb thrillerét.
 
Cannes-ban nem csupán a nemzetközi sajtó lelkesedett a filmért, de a külföldi forgalmazók is a Fesztivál egyik legizgalmasabb alkotásának találták a Fehér Istent. A Palm Dog díj nyertes Hágen és Lili (az elsőfilmes Psotta Zsófia alakításában) izgalmas történetét egyre több ország vásárolja meg moziforgalmazásra: Franciaország, az Egyesült Királyság, a Benelux államok, a skandináv országok, Spanyolország, Görögország, Csehország, Szlovákia. Taiwan és Dél-Korea forgalmazóival sikerült már megállapodni, és folyamatosan érkeznek az újabb megkeresések. 
 
A nemzetközi lelkesedést a Variety cikke foglalja össze a legjobban, miszerint „Mundruczó Kornél hatodik és egyben legjobb alkotása” egy valódi egyetemes történet, amely minden néző számára értékes és elgondolkodtató üzenetet hordoz.
2014.05.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.