Szabó Simon kisfilmje a Viktória előtt

Az október 2-től látható Viktória – A zürichi expressz (16) egyik szereplője Szabó Simon, akire a közönség jól emlékezhet többek között a Moszkva térből, vagy az idei év legnagyobb magyar sikeréből, a Megdönteni Hajnal Tímeát-ból. A színészkedés mellett Szabó rendez is.
Tehetségéről most duplán győződhetnek meg a Viktória nézői: legfrissebb rövidje, a Fal a Viktória kísérőfilmjeként kerül a mozikba. 
 
Bár az alkotás csak most debütál országosan hazai közönség előtt, már eddig is szép nemzetközi sikert aratott: díjat nyert a finnországi Tampere Rövidfilm Fesztiválon, így automatikusan jelölték az Európai Filmakadémia idei rövidfilm díjára. 
 
A Fal nem csak alkotójában, de tematikájában is passzol a Viktóriához. A történet főszereplője a 16 éves Laci, az alkalmi munkákból élő cigány fiú. Társaival együtt kőművesmunkát kap, egy falat kell építenie. Az építmény befejezésekor pillant be először mögé, amikor ledöbbentő felfedezést tesz. 
 
Szabó a főszerepre azt a Tóth Sándort kérte fel, akit jól ismerhetünk Groó Diana Vespa című alkotásából. Társai nem színészek, hanem valódi építőmunkások, a forgatás környékén élő amatőrök voltak. A Fal gyártója a Proton Cinema, producerei Petrányi Viktória és Berkes Juli, operatőre pedig Czomba Albert, aki a rendező első nagyjátékfilmjét, a Papírrepülőket is fényképezte. 
 
2014.09.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
22:30
Éretlenségi
amerikai vígjáték, 2019
22:30
22:50
Dallas: A Ewingok háborúja
amerikai romantikus filmdráma, 1988 (ism.)
22:55
Az őrület szélén
kínai thriller, 2017
22:55
Fűrész - Újra játékban
amerikai-kanadai horror, 2017
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.