J.K. Rowling bűnügyi regényeiből brit tévésorozat készül

Tévésorozatot készít a BBC műsorszolgáltató J.K. Rowling álnév alatt írt bűnügyi regényeiből - számolt be róla a The Guardian online kiadása. A sorozat előkészületeiben az írónő is részt vesz.
A Kakukkszó című krimi komoly bestsellerré vált, miután egy Rowlingnak dolgozó ügyvéd felfedte, hogy a szerzőként feltüntetetett Robert Galbraith álnév mögött valójában a Harry Potter-könyvek írója rejlik. A BBC most a Kakukkszóból és a krimisorozat közben megjelent újabb, The Silkworm (Selyemhernyó) című könyve alapján indítana tévésorozatot. 
 
A krimisorozat főhőse Cormoran Strike, a háborús veteránból lett magánnyomozó. A Kakukkszóban egy szupermodell halálának körülményeit vizsgálta, a The Silkwormban egy ismert író eltűnésének ügyében nyomozott. J.K. Rowling mindkét történetet felnőtt olvasóknak szánta. 
 
Az írónő részt vesz a tévésorozat előkészítésében. Az epizódok számát és hosszát még nem döntötték el. A sorozatot az a produkciós cég (Bronte Film and TV) fogja gyártani, amely a BBC és az HBO megrendelésére az Átmeneti üresedés című Rowling-regényből is minisorozatot készített. A 2012-ben megjelent könyv egy brit kisváros bizarr és tragikus fordulatokkal teli életét mutatta be. A februárban képernyőre kerülő feldolgozásban Micheal Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear és Julia McKenzie szerepel. 
 
J.K. Rowling korábban arról beszélt: legjobban azt szereti a krimi műfajában, hogy - eltérően a Harry Pottertől, ahol a történetnek van egy meghatározott íve, kezdő és végpontja - a detektívregények esetében különálló történeteket lehet írni, és amíg a nyomozó él, addig számos esetet tud megoldani. Cormoran Strike magánnyomozó történeteiből az írónő a Harry Potter-sorozatnál is hosszabb regényfolyamot tervez.  
 
(MTI) 
2014.12.11
|


Filmek a TV-ben
18:10
Szerelem sokadik látásra
amerikai romantikus vígjáték, 2005
18:10
Végveszélyben
amerikai akciófilm, 1994
18:10
Izland - Jégbezárt szívek
német filmdráma, 2009
18:25
Gyémánthajsza
amerikai krimivígjáték, 2018
18:45
A Riviéra vadorzói
amerikai vígjáték, 1988
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
17:15
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 21. rész: Chuggington Badge Quest 01
17:20
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 22. rész: Chuggington Badge Quest 01
17:20
Alviiin!!! és a mókusok
III. évad, 323. rész
17:25
Gumball csodálatos világa
2011, 672. rész: Az Emberkerülő
17:25
Chuggington
I. évad, 24. rész: Chuggington 01 1024
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.