J.K. Rowling bűnügyi regényeiből brit tévésorozat készül

Tévésorozatot készít a BBC műsorszolgáltató J.K. Rowling álnév alatt írt bűnügyi regényeiből - számolt be róla a The Guardian online kiadása. A sorozat előkészületeiben az írónő is részt vesz.
A Kakukkszó című krimi komoly bestsellerré vált, miután egy Rowlingnak dolgozó ügyvéd felfedte, hogy a szerzőként feltüntetetett Robert Galbraith álnév mögött valójában a Harry Potter-könyvek írója rejlik. A BBC most a Kakukkszóból és a krimisorozat közben megjelent újabb, The Silkworm (Selyemhernyó) című könyve alapján indítana tévésorozatot. 
 
A krimisorozat főhőse Cormoran Strike, a háborús veteránból lett magánnyomozó. A Kakukkszóban egy szupermodell halálának körülményeit vizsgálta, a The Silkwormban egy ismert író eltűnésének ügyében nyomozott. J.K. Rowling mindkét történetet felnőtt olvasóknak szánta. 
 
Az írónő részt vesz a tévésorozat előkészítésében. Az epizódok számát és hosszát még nem döntötték el. A sorozatot az a produkciós cég (Bronte Film and TV) fogja gyártani, amely a BBC és az HBO megrendelésére az Átmeneti üresedés című Rowling-regényből is minisorozatot készített. A 2012-ben megjelent könyv egy brit kisváros bizarr és tragikus fordulatokkal teli életét mutatta be. A februárban képernyőre kerülő feldolgozásban Micheal Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear és Julia McKenzie szerepel. 
 
J.K. Rowling korábban arról beszélt: legjobban azt szereti a krimi műfajában, hogy - eltérően a Harry Pottertől, ahol a történetnek van egy meghatározott íve, kezdő és végpontja - a detektívregények esetében különálló történeteket lehet írni, és amíg a nyomozó él, addig számos esetet tud megoldani. Cormoran Strike magánnyomozó történeteiből az írónő a Harry Potter-sorozatnál is hosszabb regényfolyamot tervez.  
 
(MTI) 
2014.12.11
|


Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
13:30
Póló - II. évad
francia animációs filmsorozat, Póló és az óriás teknős, 2016
13:30
Polly Pocket - Apró erő
I. évad, 16. rész: Pocket kopogószellem
13:30
Stréberek és Rémek
I. évad, 3. rész: Szerelemduda
13:35
Medvetesók
2015, 95. rész: Cserkészbajnokság
13:36
Chirp
I. évad, 26. rész
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.