Végre otthon!

est.hu:
9/10
|
olvasói
6/10 (13)
Végre egy remek egész estés rajzfilm, ami nem valaminek a folytatása! A Végre otthon ugyan nem tesz radikális lépéseket semmilyen irányba – miért is tenne, hiszen gyerekeknek szól? –, de mégis rendkívül kellemes meglepetés.
Vannak a gumiradír és a polip keresztezésére emlékeztető búvok, akik aranyos és roppant gyáva népség, ezért is menekülnek folyvást mindenki elől, és így jutnak el a Földre is, amit nálunk jóval fejlettebb technikájuk segítségével meg is hódítanak – igaz, békés úton, a lakosságot afféle skanzenekbe terelve. A búvok mind egyformák, egy kivételével, a két ballábas, érzelmileg túlfűtött Ó más, mint a többi kicsi lény, és mindig bajt okoz – most éppen a pusztulás veszélyét hozza népére és a Földre, ezért menekülnie kell, akárcsak a kitelepítés elől elbújó kislánynak, Pitnek. Ők ketten furcsa párosként vágnak neki a hosszú útnak egy szörppel hajtott, felturbózott járgányon, és rengeteg szórakoztató kalandon mennek át – mert a Végre otthon tényleg vicces, látványos és izgalmas, ráadásul telis-teli van nyelvi leleményekkel, ami a remek magyar fordítás erénye is. 
 
A film készítői, köztük Tim Johnson rendező (Túl a sövényen, Z, a hangya) egyetlen alkalmat sem hagynak ki, hogy poénokat faragjanak a búvok alkatából, színváltoztató képességéből és gyávaságából, és szerencsére nem öntötték nyakon sziruppal az ember-búv barátság szálát sem, és mivel a kislány eredeti hangját maga Rihanna szolgáltatta, a zenével sincsen semmi baj. Mivel 3D-s produkcióról van szó, a látvány is pazar. Nekem nagyon bejött, pedig nem vagyok a célcsoport tagja. 
 
Vízer
2015.03.23
|
Home
amerikai animációs film, 90 perc, 2015
A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá.
Rendező:

Tim Johnson

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. március 26.
(8 kép)


Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
A bulihimnuszokat társadalmilag érzékeny, egyben kellően ironikus szövegekkel megspékelő svéd trió új albumát mutatja be.
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Mai programajánlónk a legkisebbeknek szól: Búgócsiga koncert a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében délután. #bugocsigakoncert #mavkoncert #babakoncert #babaprpgram #koncertajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.