Jack

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (4)
Ha gyermekünk legközelebb kiveri a hisztit, mert nem kapja meg időben a Jégvarázs LEGO-verzióját, vagy nem tud két percet várni az üdítőre, amíg a kisbolthoz érünk, emlékeztessük magunkat, hogy vannak gyerekek, aki igazi problémákkal küszködnek – mint Jack.
Jack 10 éves, átlagos és átlagos külsejű kissrác, aki mindig rohan. Egyedülálló és minden jel szerint teljesen éretlen anyja helyett ő gondoskodik kisöccséről, és alig győzi a sok feladatot. Aztán egy nap balesetet okoz, és minden elromlik: Jacket a gyermekvédelem – anyja kérésére - gyermekotthonban helyezi el, és amikor elérkezik a nyári szünet, senki sem megy el a fiúért, aki egyedül indul haza, és kisöccsét maga mellé véve az eltűnt anya nyomába ered. Abból, ahogy a kisfiú a város sötétebb oldalát, mélygarázsokat, áruházak raktárait és éttermek mosogatókonyháit ismeri, az is sejthető, hogy nem először történik velük ilyesmi. 
 
Edward Berger rendező nem akarja sokkolni a nézőt, nem teszi ki apró hőseit szörnyű kalandoknak, tudja, hogy egy gyereknek egyedül maradni épp elég rémes, és nem is mutogat ujjal senkire. Vannak ilyen sorsok, ilyen családok, ahogy a filmbéli intézet sem maga a földi pokol. Jack, akit a kamera egy pillantásra sem veszít szem elől, azonban lenyűgöző karakter: elszánt, kitartó és leleményes, de mindvégig teljesen átlagos marad, mint François Truffaut nagy klasszikusa, a 400 csapás főhősének távoli rokona. Mindez a fiatal Ivo Pietzcker nagy érdeme – a rendezőé pedig az, hogy történetét különösen szentimentalizmus nélkül, mégsem száraz dokumentarista stílusban meséli el, bár a néha kissé dramatikusra sikerült kísérőzenéből visszavehetett volna. 
Vízer
2015.04.23
|
Jack
német filmdráma, 103 perc, 2014
A tízéves Jack számára a családja a legfontosabb. Amikor az édesanyja eltűnik, hatéves testvérével indul a keresésére.
rendező:

Edward Berger

Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2015. április 30.
(8 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.