Jack

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (4)
Ha gyermekünk legközelebb kiveri a hisztit, mert nem kapja meg időben a Jégvarázs LEGO-verzióját, vagy nem tud két percet várni az üdítőre, amíg a kisbolthoz érünk, emlékeztessük magunkat, hogy vannak gyerekek, aki igazi problémákkal küszködnek – mint Jack.
Jack 10 éves, átlagos és átlagos külsejű kissrác, aki mindig rohan. Egyedülálló és minden jel szerint teljesen éretlen anyja helyett ő gondoskodik kisöccséről, és alig győzi a sok feladatot. Aztán egy nap balesetet okoz, és minden elromlik: Jacket a gyermekvédelem – anyja kérésére - gyermekotthonban helyezi el, és amikor elérkezik a nyári szünet, senki sem megy el a fiúért, aki egyedül indul haza, és kisöccsét maga mellé véve az eltűnt anya nyomába ered. Abból, ahogy a kisfiú a város sötétebb oldalát, mélygarázsokat, áruházak raktárait és éttermek mosogatókonyháit ismeri, az is sejthető, hogy nem először történik velük ilyesmi. 
 
Edward Berger rendező nem akarja sokkolni a nézőt, nem teszi ki apró hőseit szörnyű kalandoknak, tudja, hogy egy gyereknek egyedül maradni épp elég rémes, és nem is mutogat ujjal senkire. Vannak ilyen sorsok, ilyen családok, ahogy a filmbéli intézet sem maga a földi pokol. Jack, akit a kamera egy pillantásra sem veszít szem elől, azonban lenyűgöző karakter: elszánt, kitartó és leleményes, de mindvégig teljesen átlagos marad, mint François Truffaut nagy klasszikusa, a 400 csapás főhősének távoli rokona. Mindez a fiatal Ivo Pietzcker nagy érdeme – a rendezőé pedig az, hogy történetét különösen szentimentalizmus nélkül, mégsem száraz dokumentarista stílusban meséli el, bár a néha kissé dramatikusra sikerült kísérőzenéből visszavehetett volna. 
Vízer
2015.04.23
|
Jack
német filmdráma, 103 perc, 2014
A tízéves Jack számára a családja a legfontosabb. Amikor az édesanyja eltűnik, hatéves testvérével indul a keresésére.
Rendező:

Edward Berger

Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2015. április 30.
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:20
Csendes holtág
amerikai filmdráma, 2009
18:20
Csak egy nő
német életrajzi film, 2019
18:25
Szex és New York 2.
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:45
Már megint bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2004
18:50
Mirai - Lány a jövőből
japán animációs film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.