Strandolók nyolcparancsolata

Gumicipő, strandos lángos és neon gumimatrac? Na ne! Most megmondjuk, mi a trendi idén nyáron a strandokon.
1.) Öltözz színesbe! 
 
Beszéljünk mindenekelőtt a ruhákról. Nyáron ugyanis mindent szabad, jöhetnek a színek, amiket télen valamiféle érthetetlen okból rejtegetünk. Elő tehát a rózsaszínnel, kékkel, tengerzölddel és napsárgával! A strandon pedig köztudottan íratlan szabály a trendiség! Merjünk tehát mindig újabb bikini-kombókkal próbálkozni, de persze csak az ízlésesség határain belül, ésszel: hiszen stílusosan merésznek lenni mindig menő! 
 
 
2.) Merj vagány lenni! 
 
A vagányság – reméljük, mindenki tudja – nem egyenlő a vakmerőséggel, szóval félreértés ne essék, nem az eszetlenül vízbe ugrálást éltetjük most. Viszont felhívnánk mindenki figyelmét arra, hogy egy jó strandolós naphoz nem elég a bikini és a koktél. Szóval irány röplabdázni, szörfözni, homokfocizni, vagy éppenséggel a helyi sportversenyekbe is igazán vagány dolog beszállni! 
 
 
3.) Ne feledd, a retró mindig menő! 
 
A rertró szó nyilván nem csak az öltözködésre vonatkozik: lehet ugyanis nosztalgikus akár a napozóágyunk vagy éppen a strandtörölközőnk is. Elő tehát a pöttyös, csíkos mintákkal, hatalmas napszemüvegekkel, vagy éppenséggel az örök klasszikus darabbal, a szalagos szalmakalappal, ami ráadásul mindenhez jól is áll! 
 
 
4.) Egyél-igyál: ami szem-szájnak ingere 
 
Nyárra már éppen mindenki formába hozta magát, vége a diétáknak: ideje tehát nekiállni falni – persze ezt is csak ésszel kéretik csinálni! Ebben az évszakban úgyis a saláták ideje jön el. Egy-egy salátát pedig igazán annyiféle finomsággal lehet ízesíteni: gyümölcsös saláta, diós saláta, halas saláta, ráksaláta, céklás sajtsaláta, csirkés saláta... soroljuk még? 
 
 
5.) Gumit gumival! 
 
Idén nyáron nem csak a 70'-es évek pöttyei és csíkjai trendik, hanem a 90'-es évek gumimániája is visszaköszön. Nem ciki tehát sem a jó régi gumimatracot leporolni, sem pedig a leginkább műanyag strandcipőben becsoszogni a bícsre. Sőt: a legújabb divat az átlátszó gumitáska, kifejezetten vizes környezetre tervezve! 
 
 
6.) Nem ciki a fehér! 
 
Manapság már elég bénán hat az erőltetett barnaság, hiszen mindenki a természetességet élteti. Nem „ciki” tehát már a fehér bőr sem, a vörösre égés viszont annál inkább. Napozzunk tehát ésszel, használjuk a sokat hirdetett fényvédőkrémeket, és menjünk bátran árnyékba, ha már teljesen kitikkadtunk a napon, hiszen a napszúrás sem divatos. 
 
 
7.) Házi szendvics forever! 
 
Ha már ennyit beszéltünk a retró térhódításáról, akkor ideje végre kimondani azt is, hogy nem csak a strandos kaja lehet finom: merjünk bátran hűtőtáskában szendvicset vinni a strandra. Nincs ugyanis finomabb egy-egy jó kis házi hotdognál vagy éppen szalámis-sajtos zsemlénél. Ez a megoldás ráadásul nem csak egészségesebb, hanem pénztárcabarátabb is, mint a strandos pizzaszelet vagy éppen a gyros. 
 
 
8.) A neon a trend! 
 
Trend ide, trend oda, a neon színeket lehet imádni, és utálni is. Viszont az már sokkal biztosabb, hogy a 90'-es évek retró életérzésével együtt a neon imádat is visszaköszön a mai divatban. Nem csoda hát, ha a strandokon is lépten-nyomon valami rikító színbe botlunk, legyen az egy rózsaszín papucs, vagy egy neonsárga napernyő: most ugyanis a csúnya szín is menő! 
Kurcz Orsi
2015.06.15
|


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.