Mi legyen a táskában, ha nyaralunk?

Nyaralni jó, mindenhol, csak legyen nyár, meg vadító meleg, meg tengerpart, és persze egy jó hideg jégkása a kézben, természetesen, ha lehet, színes szívószállal. Na de ennyi lenne a jó nyaralás titka? A sikerért mi most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiknek kötelezően ajánlott a nyaralóbőröndben lennie, ha a tökéletes nyaralásra vágyunk.
Árnyékban pihenéshez: legendás kedvenc könyvek, rejtvény és útikönyv 
 
Akárhova is indulunk nyaralni, talán az egyik legfontosabb utazási kellék egy jó pár könyv kell hogy legyen. Elsősorban egy kiváló képes útikalauz és térkép a helyről, ahova indulunk, valamint megfelelő mennyiségű kedvenc, akár ezerszer is újraolvasható könyv a táskába. A mi strandos favoritjaink például olyan legendás könyvóriások, mint a Büszkeség és balítélet, a Csokoládé, a Gyűrűk ura és a Katedrális. Persze a sok könyv mellett a rejtvényújságot se hagyjuk otthon! 
 
Éhenhalás ellen: egy zacskó friss cseresznye, szőlő vagy barack 
 
Nincs is jobb a legnagyobb hőségben, mint egy zacskó édes-leves friss zöldséget majszolni az árnyékban hűsölve. Persze érdemes mindig a magyart és a legfrisebbet venni, és természetesen nem árt jól megmosni sem a gyümölcsöt evés előtt. Az idei nyár slágere pedig minden bizonnyal a legszuperebb, vitamindús gyümölcsökből készült házi gyümölcsszörpök lesznek. Tehát nem kell kidobni azt sem, ami esetleg megmaradt a strandról. Másnapra ugyanis igazán trendi szörpöt készíthetünk a ránkmaradt gyümölcsök levéből. 
 
Kiszáradás ellen: víz, minden mennyiségben! 
 
Köztudott szabály, hogy nyáron sehova se induljunk el ivóvíz nélkül. Ez persze még jobban igaz, hogyha utazni indulunk, hiszen soha nem lehet tudni, hogy hol tudjuk legközelebb megtölteni a kulacsot. Éppen ezért majdnemhogy kötelező legalább 2 liter vizet magunkkal hurcolni, hiszen mindig, minden helyzetben szükségünk lehet rá. 
 
A kalandhoz: minimum egy pakli kártya, papír és toll 
 
Hogy elkerüljük a vízparton unatkozást, szuper ötlet a nyaralótáskát többféle kártyával és utazós játékkal is megtömni. Persze a szórakozás, ha társasjáték nem is fér a bőröndbe, könnyűszerrel megoldható egy pár lap papírral és tollal is: mi például imádjuk az amőbát, az akasztófát és az ország-várost is. Hiszen milyen jó is nosztalgiázni.. 
 
A túléléshez: naptej, szalmakalap és sebtapasz 
 
A lista végére néhány, a túléléshez szintén feltétlenül fontos dolog még: égés, napszúrás ellen és elsősegélynyújtásra. A fenti három darab tehát ugyancsak kihagyhatatlan kellék a tökéletes nyaraláshoz, hogy a mókába semmiféle bonyodalom se szólhasson bele. 
 
És persze az örök joker: a felfújható strandlabda és a vízipisztoly 
 
Az igazi nyaralós bulihoz azonban mégis a legfontosabb kellék a jókedv: ehhez a kötelező felszerelés pedig nem más, mint a bármelyik strandon pár száz forintért kapható felfújható strandlabda és a műanyag vízipisztoly. Ezek is sajnos, kötelező darabok! 
 
2015.07.06
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.