Így hűtsd le magad a Balatonnál!

Mindannyian ismerjük azt a hőséget, amikor már a strandon is túl nagy a meleg ahhoz, hogy el lehessen viselni. Igen, arra a kánikulára gondolunk, amikor a titkos gondolatunk az, hogy bárcsak beférnénk a hűtőszekrénybe. Azonban sajnos ez nem mindig kivitelezhető, ezért kerestünk néhány igazán hűsítő ötletet, ha valakinek már a Balatonban is melege lenne.
Balatonfüred, Lóczy-barlang
 
Aki igazi hűvösre vágyik, annak bátran javasoljuk, hogy bújjon minél mélyebbre a hegy gyomrába. Erre például kiváló alkalom adódik a balatonfüredi Lóczy-barlangban. A várostól csupán 5 perc autóútra lévő barlangról érdemes tudni, hogy már lassan több mint 80 éve nyitották meg. Így 1934 óta várja többfajta vezetett túra is a barlangi hűvösre vágyakozókat. Ugyanis a járatokban még kánikulaidőben sincsen több 13-15 foknál. Sőt, van még egy jó hírünk: a barlang utcai ruhában is látogatható, tehát nem kell magunkra erőltetnünk a meleg barlangász kezeslábast sem.  
 
Balatonfüred, Öreghegyi út vége 
Telefon: +36 87 555 2917 
Belépődíj: felnőtt: 500 Ft, gyerek: 300 Ft 
 
Tihanyi fagyizó 
 
Következő hűsölési ötletünk egy minimum háromgombócos jéghideg fagyi elnyalása lenne, amihez rögtön el is áruljuk, hogy az egyik kedvenc fagyizónk a tihanyi Visszhang-domb mellett található. Az apró cukrászda már hosszú évek óta áll Tihany csúcsán, gyönyörű panorámát és finomabbnál finomabb krémes fagyikat kínálva az arra járóknak. Mi évről évre visszatérünk, és sosem csalódunk: csak keressétek a „Főzött fagylalt” feliratot - ott, ahol a legszebb a kilátás a vízre -, ha az apátság fele jártok! 
 
Tihany, Pisky sétány 
 
Balatonboglári Gömbkilátó 
 
A jó magasra épített tornyok, kilátók, várak a magaslati szél miatt szintén kiváló helyszínek a kánikula átvészelésére. Ezért javasoljuk a Balaton egyik legizgalmasabb látványosságát annak, akinek a földön már túl melege van. A balatonboglári, úgynevezett Gömbkilátón ugyanis nemcsak egy kis hűvöset kaphatunk, hanem majdnem az egész magyar tenger varázslatos panorámájában is gyönyörködhetünk. A nem mindennapi, gömb formájú torony nem mellesleg az 1958-as világkiállítás, egészen pontosan 240 háromszöglemezből álló maradványa.  
 
Balatonboglár, Kilátó u., 8630 
Telefon: +36 30 351 4476 
Belépődíj: felnőtt: 500 Ft, gyerek: 300 Ft 
 
Balatoni sétarepülés 
 
Nemcsak hűsítő program, hanem garantáltan elképesztő élmény lehet a Balaton felett szállni. A tó melletti Sármellék nevű település repteréről több kisebb társasággal is repkedhetünk, az ajánlatban pedig nem is csak sétarepülés, hanem akár még sárkányrepülés is szerepel. A sárkányrepülő 200-400 méteres repülési magassága pedig még a tériszonyosoknak is barátságos lehet. Persze első ránézésre az árak talán kicsit izzasztóak, de ha jobban belegondolunk, egy varázslatos hűsöléssel egybekötött repülős kaland talán beleférhet még a nyaralásba, főleg ebben a kánikulában.  
 
Sármellék, Keszthely 
Telefon: +36 30 262 1066 
Árak: 15 perc: 12 000 Ft/fő, 30 perc: 18 000 Ft/fő, 45 perc: 24 000 Ft/fő, 60 perc: 28 000 Ft/fő 
 
2015.07.13
|


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
A Jurassic World új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.