Itt nyalj a Balatonnál!

Annak ellenére, hogy már augusztust írunk, koránt sincsen vége a nyárnak, hiszen a jó időből még legalább egy teljes hónapot tartogatnak nekünk az égiek. Éppen ezért gondoltuk, összeállítunk egy balatoni fagyikörképet.
Az alábbi listán a kedvenc tóparti cukrászdáink szerepelnek isteni fagylaltjaikkal. Bátran ajánljuk nektek is őket, főleg most, a nagy melegben, mikor egy-egy gombóc fagyi a strandra menet legalább olyan nagyon boldoggá tehet, mint a sivatagban az oázis. 
 
Balatonmáriafürdő - Florida Fagyizó  
 
A Balaton-parti cukrászda csupán megtévesztésképpen amerikai hangulatú pálmafás hely. Ugyanis a Florida Fagyizó megálmodóinak a lelke abszolút balatoni, olyannyira, hogy 2014-ben az ő fagyijuk lett a Balaton hivatalosan is legjobb fagyija. Azonban emellett a díjnyertes pezsgős-marcipános csoda mellett még több mint húszféle helyben főzött fagyikülönlegességgel várnak minden édesszájú vendéget. 
 
Balatonmáriafürdő, Rákóczi utca 85. 
 
Balatonfüred – Kedves Cukrászda 
 
Nagy múltú, lassan már-már legendává érő, ikonikus balatoni cukrászda a Kedves. S bár a hely a régi balatoni időkre emlékeztet, ma is épp olyan aktuális, mint bármikor. Hiszen egy helyi néni által kitalált és megsütött sütijeikért és valóban pazar fagylaltkelyheikért messze földről utaznak Balatonfüredre. És persze mi is csak ajánlani tudjuk, a mindig kedves Kedvest, ahol mostanában esténként jóféle dzsesszzene is szól, méghozzá élőben. 
 
Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7. 
 
Tihany – Főzött fagylalt az apátságnál 
 
Tihany egyik legszebb pontján, az Apátságon túl, de még a Visszhang-domb előtt, Balatonra nyíló panorámával és talán a magyar tenger környékén kapható legfinomabb főzött fagyival vár egy apró tihanyi fagyizó. A cukrászda neve azonban sajnos számunkra mindeddig titok maradt, hiszen a felirat mindenhol csak a főzött fagylaltot hirdeti. De ez talán nem is számít, mert itt a legjobb a mákos fagyi, de a különlegesen krémes joghurtos is a kedvencünk lett. 
 
Tihany, Pisky sétány, Visszhang-domb 
 
Balatonfüred – Korzó Fagyizó 
 
Füredi Mákvirág elnevezésű fagyijuk tavaly Az Év Balatoni fagyija versenyen különdíjas lett. Az apró kis mólóparti fagyizó pedig nagyon szimpatikus, csakúgy, mint a körülbelül 30 ízből álló fagylaltkínálatuk: a Korzóban akár bazsalikomos túrókrém-őszibaracklekvár gombócot is kérhetünk. Így pedig már nincs is mit csodálkozni a fagyizó előtt állandóan kígyózó sorokon. 
 
Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 7. 
 
Balatonlelle – Márton Cukrászda 
 
Igazi kuriózum a tó déli partján található Márton Cukrászda: itt ugyanis hiába készítenek majd’ húszféle fagyikülönlegességet, minden ízhez csakis hazai alapanyagokat, Balaton környéki gyümölcsöket használnak. Nem csoda hát, ha mi is gyakran itt ragadunk pár gombócra. 
 
Balatonlelle, Rákóczi út 239.
 
Balatonalmádi - Amaretto Cukrászda 
 
Balatonalmádi belvárosában is ikonikus cukrászda várja a fagylalt szerelmeseit. Tudniillik a pezsgő városközpontban található Amaretto Cukrászda is különdíjas lett, méghozzá ebben az évben, „almádi házi krémes” nevezetű fagylaltcsodájával azon a bizonyos nagy balatoni fagylaltversenyen. Mindez pedig talán nem meglepő, hogy ha egy olyan cukrász viszi a boltot, mint itt, a helyiek által csak „Nobu mesterként” emlegetett titokzatos fagylaltfeltaláló. 
 
Balatonalmádi, Városház tér 1. 
Kurcz Orsi
2015.08.10
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.