Kedvenc helyek

Indul az Első Magyar Klipszemle

Szeptember 17-18-án rendezik meg az Első Magyar Klipszemlét a Toldi Moziban, a magyar zenei videók hiánypótló szakmai versenyét. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ami a legjobb esetben egy kiemelkedő online megtekintési szám elérésén kívül nem kap kellő figyelmet. Ez változik meg most.
Az őszi szemlével klipipari hagyomány indítanak a szervezők, ahol az alkotások művészeti értékét kiemelve, nagyvásznon prezentálják őket a szakmának és a közönségnek. Az idei szemlén kilenc kategóriában az elmúlt öt év termését versenyeztetik, egy külön kategóriában a korábbiakat. Az első verseny így a 2010-es, '11-es, '12-es, '13-as, '14-es és '15-ös klipeket fedi le, amiben lesznek még be nem mutatott alkotások is.  
 
A nevezés mindenki számára ingyenes és nyitott. A shortlistre került száz alkotást két napon át vetítik a Toldi Mozi két mozitermében, ahol eközben szakmai zsűri értékeli őket. A vetítéseket napközben témába vágó workshopok és előadások, éjszaka party kíséri.  
 
A jelentkezéseket szeptember 3. éjfélig várják a www.klipszemle.hu oldalon, ahol további hasznos információk találhatók a rendezvényről. 
 
 
2015.08.19
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.