Pest is... mosolyog olykor

A nevetés állítólag ragályos, mégis bátran kijelenthető, sajnos a fővárosi kórházak nem ezért küszködnek helyhiánnyal. A tavaszi rügyezést sem igazán gyorsítja fel a közhangulat, így már-már bátor vállalkozásnak tűnt a budapesti mosoly nyomába szegődni.
Ha hihetünk egy brit felmérésnek, akkor a férfiak arcán naponta 15-ször, míg a nőkén legalább 22-szer látni ezt a nálunk ritka jelenséget. Napi rutinnal a 7-es buszra szökellve, könnyedén számoltam össze, hogy az utazóközönség tagjai közül pontosan ugyanannyian mosolyogtak, mint tegnap vagy az azt megelőző napon. Hétfőn csupán azért volt eggyel több, mert aznap szakadt az eső, és a szándékosan kövér pocsolyába leparkoló sofőr két szájszeglete mintha mozgásba lendült volna húsos fülcimpái irányába.  
 
A padon táborozó kedvenc hajléktalanom nem számít bele, szegény - legyen az bármilyen napszak - mindig mámor szülte vigyorral köszönt. Viszont a pumpált süteményt árusító helyen, ahol az éhségre keresek gyakran megoldást, a nózipiercinges eladólány a méla emberundoron kívül még egyszer sem sminkelte a belső harmónia ezen jelképét pofijára. 
 
Hasznos tanács! Ha az általad kiválasztott ellenőrre rámosolyogsz, akkor egy lejárt bérlettel is simán átjuthatsz a szigorú kordonon. Ezt a tippet egy gyakorlott bliccelőtől kaptam ajándékba, az esetek 80%-ban tényleg működik.  
 
A metróban bármelyik közlekedési eszközön tapasztalt viselkedési minta fogad: lehajtott fej, az orrok a földet horzsolják. Négy térképhajtogató japán turista barátságosan fogsort villant, nálunk azonban ez konzerv reakció, így kérnek elnézést turista mivoltukért. 
 
A mozgólépcsőn felfelé váratlanul megpillantottam a túloldalon lefelé haladó, utoljára 15 éve látott, szeretett magyartanáromat, Marika nénit. Integettem, pedig ilyet csak kivételes esetekben szoktam, ez most annak számított. Elsőre megismert, vagyis ezt a verziót hitettem el magammal, mikor egymásra mosolyogtunk. Igen! Két őszinte, igazi, hamisítatlan budapesti mosoly. Nyertünk! Újabb egy napig minden kő kövön marad. 
Cheese
2015.04.13
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.