„Meryl nem mondja meg másoknak, mit és hogyan csináljanak” - Kevin Kline

A Dübörög a szív elsősorban a rocksztárt játszó díva, Meryl Streep filmje, de egy kisebb, ám fontos szerepben – az exférjeként – régi színésztársa, Kevin Kline is megjelenik. Kline nem győzte dicsérni Streepet, és nagyon örült, hogy újra vele dolgozhatott.

67 éves

 

Oscar-díjat kapott A hal neve: Wanda mellékszerepéért

 

A felesége Phoebe Cates, a Szörnyecskék-filmek sztárja

Kapcsolódó cikkek

Mennyiben volt befolyással a filmben vállalt szerepére az, hogy újra Meryl Streep partnereként dolgozhatott? 
 
Imádok vele dolgozni akár egy filmben, akár a színpadon. Még Rómeót és Júliát is játszottuk együtt egy New York-i Shakespeare fesztiválon. Persze nem csak miatta mondtam igent. Jonathan Demme rendezővel is régóta szerettem volna együtt dolgozni, és a forgatókönyv is tetszett. Szokatlan, egyedi történetnek találtam. 
 
Jonathan Demme melyik munkáiért rajong? 
 
Szeretem a leghíresebb zenés dokumentumfilmjét, Stop Making Sense-t, de a többi zenés témájú filmjét és a Melvin és Howardot is nagyon bírom. Igazából minden filmjét szeretem. 
 
A filmben Meryl együtt szerepel a lányával, Mamie-val. Milyen dinamikát látott köztük a forgatáson? 
 
Számomra úgy tűnt, hogy a forgatáson profikra jellemző munkakapcsolatot ápoltak. Meryl nem az a színésznő, aki megmondja másoknak, mit és hogyan csináljanak, kivéve persze nekem, de ehhez már hozzászoktam. 
 
A leghíresebb közös munkájuk, a Sophie választása egy nagyon szomorú film. Ettől függetlenül hogyan emlékszik rá? Jó hangulatú volt a forgatás? 
 
Abszolút, hála Merylnek, Alan Pakulának, Peter MacNicolnak és a fantasztikus forgatókönyvnek. Alan munkamódszere egy életre hatással volt rám. Az a figyelem és törődés, ahogy a színészeit kezelte… Mindenkit az alkotótársának tekintett. Mindannyian törődtünk egymással, és próbáltuk a legjobbat kihozni egymásból.  
 
A Dübörög a szív forgatása után mit gondol Meryl zenei tehetségéről? 
 
Mielőtt elkezdtem volna a munkát, leültem és megnéztem az egyik felvett jelenetet, amiben Meryl profi rockzenészekkel muzsikál egy bárban. Hihetetlen volt. Meryl azt csinál a hangjával, amit csak akar, mert annyira képzett, és annyira jó a zenei érzéke. Ha pedig valami nem megy neki elsőre, addig dolgozik rajta, amíg sikerülni fog. Úgy láttam, könnyen megtalálta az összhangot a bandával, és úgy játszottak együtt, mintha már évek óta együtt zenélnének, és még mindig marhára élveznék. Mivel az exférjét alakítom, nagyon féltékeny voltam rá, amikor láttam őt kiteljesedni az új családjával, és persze Rick Springfieldre is féltékeny voltam. Igazság szerint senkinek, aki úgy néz ki, mint ő, nem szabadna ilyen jól játszania gitáron, ilyen jól énekelnie és ilyen piszkosul jól színészkednie. 
 
A Meryllel közös jeleneteiket úgy játszotta el, hogy a karaktere titokban még mindig szereti Rickit? 
 
Azt hiszem, ezt inkább a nézőknek kell eldöntenie. Bár soha nincs kimondva a filmben, de a forgatókönyvírónk, Diablo Cody elmondta, hogy a karakterem kockázatelemzési menedzserként dolgozik, és ha valami, hát ez piszkosul sokat elmond róla. Tudja, milyen kockázatot vállalt egy folyton elkóborló feleséggel. 
 

Tulu/InterCom
2015.08.31
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.