Újra együtt Lawrence, Cooper és De Niro

Talán nem tűnik egyértelmű ötletnek filmet forgatni a Mágikus Felmosó nevű találmány feltalálójáról, de David O. Russell (A harcos, Napos oldal) pont olyan filmtervet keresett, amilyennel még sosem volt dolga.
Joy Mangano története márpedig pontosan ilyen sztori. A három gyermekét egyedül nevelő, és az otthoni takarítást forradalmasító találmányával házaló nő sikersztorija van annyira izgalmas és fordulatos, hogy érdekes film szülessen belőle, lévén a végeredmény egy világszerte ismert családi cégbirodalom lett. 
 
Ha nem Jennifer Lawrence vállalja a címszerepet, a 20th Century Fox stúdió valószínűleg sosem ad pénzt egy ilyen sztori filmre vitelére, de ennek a párosnak nem lehetett nemet mondani. Ők ketten már csak babonából is magukkal hozták a Napos oldalban és az Amerikai botrányban edződött alkotótársaikat, Bradley Coopert (aki ezúttal egy Lawrence-nek segítő cégvezetőt alakít) és Robert De Nirót (ő játssza Lawrence filmbeli apját), így nyugodtan kimondhatjuk: ismét teljes a sikercsapat. 
 
A forgatást idén év elején kezdték, de a nagy bostoni havazás okozott némi fennakadást és kavart a forgatáson, ráadásul a sajtó felől is rájárt a rúd a produkcióra. Napvilágot látott ugyanis egy információ, miszerint David O. Russell rendező borzasztóan bánt, és hangosan üvöltözött a főszereplőjével, Jennifer Lawrence-szel, amit már csak azért is többen komolyan vettek, mert a direktor nagyjából ugyanígy bánt George Clooneyval sok éve a Sivatagi cápák forgatásán. Lawrence-nek egy nyilvános Facebook-üzenetben kellett cáfolnia az ártalmas pletykát, amiben az egyik legjobb barátjának és leghűségesebb alkotótársának nevezte David O. Russellt, és ezzel tisztázott mindent. A filmet Amerikában december 25-én mutatják be, és már most egyértelmű Oscar-favoritként tekintenek rá. 
 
A Joy című film bemutatója 2016 januárjában várható.
 
 
2015.09.07
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.