Amikor a Trónok harca találkozik az Avatarral

Ahhoz képest, hogy a Blizzard cég és a Legendary Pictures még 2006 májusában jelentette be, hogy készülőben van a moziváltozat minden idők egyik legsikeresebb számítógépes játékából, a World of Warcraftból, azért a végeredményre elég sokat kellett várnunk.
Ennek oka főképp az volt, hogy Sam Raimi (Pókember-trilógia) ugyan rengeteget dolgozott a filmen, a terveit és a forgatókönyvét a cég leszavazta, ő pedig a kreatív nézeteltérések miatt nem látta értelmét, hogy elölről kezdje a munkát. Ekkor jött képbe a Holddal és a Forráskóddal népszerűvé vált Duncan Jones, akinek a víziójára a Blizzard már vevőnek mutatkozott. Jones koncepciójában az nyerte el a vezetőség tetszését, hogy az orkokat legalább annyira előtérbe tolta, mint az embereket, így mindkét fél egyformán fontos szereplője lesz a történetnek. 
 
A történet szerint Azeroth egy virágzó, emberek lakta birodalom, ami azonban veszélybe kerül, amikor ork harcosok özönlenek oda, hogy elmeneküljenek pusztuló világukból. Két faj, két sereg néz szembe egymással, ám úgy fest, hogy az igazi küzdelmet két hős ütközete jelenti majd.  
 

 
A direktor komplex sztorit ígér, afféle „a Trónok harca találkozik az Avatarral” stílusban, és ez ugyan kétségtelenül jól hangzik, de azért véssük eszünkbe, hogy mégiscsak egy számítógépes stratégiai játék adaptációjáról beszélünk, és eddig a számítógépes játékok filmváltozatai nem hagytak maradandó nyomot a filmtörténetben.  Az előzetes alapján a látvány mindenesetre meggyőző.
 
Warcraft: A kezdetek, hazai bemutató: 2016. május 26. 
 

2015.11.23
|
(4 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Arthur Flecknek (Joaquin Phoenix), a bukott komédiásnak naponta gyűlik meg a baja erőszakos kötekedőkkel, miközben Gotham City utcáit rója bohócnak öltözve.
Filmek a TV-ben
18:05
Pókember - Irány a Pókverzum
amerikai animációs film, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:20
Mátrix
amerikai akciófilm, 1999
18:20
Apa lettem kisapám!
amerikai vígjáték, 2004
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.