Így készült a Deadpool

Végre egy Marvel-film, ami szakított azzal a megközelítéssel, hogy a szuperhősfilmeket főképp a tinik ízlésének megfelelve kell elkészíteni! A Deadpool film trágár és erőszakos lesz, teli öniróniával, és már nagyon hiányzott egy ilyen karakter a képregényes filmuniverzumból.
10. Deadpool figurája Ryan Reynolds alakításában egyszer már feltűnt a vásznon, méghozzá a 2009-es X-Men kezdetek: Farkasban, csakhogy ott az alkotók elkövették a legnagyobb bűnt, amit a figura ellen el lehet: bevarrták a száját, így pont a lényege veszett el. A filmre persze nemcsak emiatt nem emlékeznek vissza szívesen a rajongók. 
 
9. Ryan Reynolds addig sertepertélt a Fox stúdiónál, míg kisírta magának, hogy egy tesztfelvételt készítsenek egy hosszabb jelenetből. Ez 2012-ben elkészült, de csak arra volt jó, hogy a stúdió ezt is elutasítsa. Viszont a felvételt 2014-ben valaki kiszivárogtatta az internetre, és a rajongók reakciói olyannyira pozitívak voltak, hogy a Fox úgy döntött, mégis megcsinálja a filmet. 
 
8. Túl sokat azonban nem mertek kockáztatni, ezért biztonsági okokból egy szuperhősös mozikhoz képest alacsonyabb költségvetést szavaztak meg a projektnek, cserébe viszont Reynoldséknak nem kellett tartaniuk magukat a műfajban jellemző PG13 (13 éven aluliaknak!) korhatárkategória követelményeihez. 
 
7. A film végül annyira durva lett, hogy Kínában be is tiltották a forgalmazását. Normál esetben csak kivágnak, esetleg megrövidítenek néhány jelenetet, ám a kínai cenzorok szerint, ha a Deadpoolból minden necces jelenetet kivágnának, a film érthetetlenné válna. 
 
6. A filmet mindössze 48 nap alatt forgatták, ami nem sokkal több egy átlagos magyar film forgatási idejénél, ebben a műfajban pedig szinte példa nélküli. 
 
5. A filmben találkozhatunk minden idők legmenőbb nevű szuperhősével, Negasonic Teenage Warhead-del, aki a Monster Magnet nevű rockbanda egyik dala után kapta a nevét. 
 
4. A sztori a jelenben játszódik, ám az X-Men: Az eljövendő múlt napjai időutazós cselekményének hatására sok minden megváltozott, és így lehet az, hogy a Farkas-filmben történtek ebben az alternatív jelenben nem estek meg Wade Wilsonnal/Deadpoollal. 
 
3. Szerencsére ebben a filmben sem kell mellőznünk a Marvel-guru, Stan Lee cameóját. Egy DJ-t alakít, aki egy sztriptízbárban zenél. 
 
2. Az évek során jó néhány rendező került már kapcsolatba a projekttel. A legesélyesebb Robert Rodriguez volt, aki még 2010-ben rendezte volna meg a saját változatát, de aztán a Fox hezitálása miatt továbbállt, 2014 elején pedig arról volt szó, hogy a főképp forgatókönyvíróként ismert David S. Goyer lesz a rendező. Végül az első filmes Tim Miller lett a befutó. 
 
1. A Foxnál annyira bíznak a film sikerében, hogy már elkezdték a folytatás előkészítését, és Deadpool karaktere várhatóan az X-Men univerzumba is szervesebben kapcsolódik majd be a jövőben. 
 
2016.02.08
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.