„A harcjelenetek koreográfiája engem végig a táncra emlékeztetett” - Jessica Chastain

Jessica Chastain a generációja talán legjobb színésznője, akit főként drámákban láthatunk. A Vadász és a Jégkirálynő (premier: április 21-én) kedvéért kivételt tett, hogy belekóstolhasson egy könnyedebb fantasybe, ugyanis a sok sötét szerep után hiányzott neki egy fesztelenebb kaland.
Mit mondhatsz el a karakteredről? 
 
Sarát játszom, akiről meséltek az első filmben, de ott még nem láthatták a nézők. Eleinte féltem attól, hogy mi keresnivalóm ebben a történetben, hiszen Hófehér és a Vadász szerelmét szépen elmesélték az előzményben, és nem tudtam, mi szerepem lehet nekem ebben. Aztán újra néztem a filmet, és rájöttem, hogy a férfi kifejezetten sokszor beszél Saráról. Még amikor az igaz szerelem csókjáról mesél, akkor is őt emlegeti, és azt mondja, hogy a lány rá emlékezteti őt. 
 
Úgy tudom, elég komoly fegyverarzenált hordasz a filmben. 
 
Sara vadász, és sokféle fegyverre van szüksége. Fiatalon főképp tőrökkel harcol, de később már egy saját maga készítette fegyverrel láthatjuk. 
 
Sokat készültél a harcjelenetekre? 
 
Két hetet gyakoroltam New Yorkban, majd öt héten át közvetlenül a forgatás előtt. Jól szórakoztam közben. Táncosként dolgoztam, mielőtt színész lettem, és a harcjelenetek koreográfiája engem végig a táncra emlékeztetett. 
 
Ritkán van alkalmad harcolni a filmjeidben… 
 
Az adósságban volt rá utoljára alkalmam, de úgy érzem, azóta már egy örökkévalóság telt el. Ott egy Mossad ügynököt játszottam, és négy hónapig voltak Krav Maga óráim, amit iszonyatosan élveztem. Azóta nem volt akciójelenetem, aztán Chris Hemsworth egyszer csak megkeresett. A Critic’s Choice Awardson voltam, amikor odajött hozzám az ügynökömmel – előtte sosem találkoztunk –, hogy éppen készül egy filmre, és a forgatókönyvben lenne egy nekem való szerep, ezért szeretné, ha elolvasnám. A könyv előtt küldtek nekem egy rajzot a figuráról – ilyen még sosem történt velem –, ami nagyon szuperül nézett ki. A Willow című film egyik karakterére, Sorshára emlékeztetett, és én azt a mozit imádtam gyerekkoromban. 
 
A film ugyanolyan sötét hangulatú, mint az első rész? 
 
Szerintem a folytatás hangulata azért könnyedebb lett. Imádtam az első részt, főként Charlize Theron miatt, aki hihetetlenül badass karaktert játszott. Most pedig egy nagyon erős női szereposztást sikerült összehozni Charlize-zal, Emily Blunttal, Alexandra Roach-csal, Sheridan Smith-szel és velem. 
 
Nem túl gyakori, hogy egy ilyen filmben ennyi jó női szerep legyen. Úgy érzed, Hollywood jobb irányba változik? 
 
Nem hiszem, hogy túl sok minden változott, de talán többet beszélünk a problémáról, és ez jó, ugyanis a mi felelősségünk, hogy kimondjuk: ez valóban gondot jelent. Fontos elmondani, hogy bánt bennünket, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnak, mint a férfiak. Most már nemcsak mi nők, hanem a férfiak is beszélnek erről, ráadásul az újságírók körében is közkedvelt téma lett, és ez nagyon jó. 
 
Mennyiben hasonlít egy ilyen megaprodukció forgatása a kisebb filmekére, amelyekben többnyire dolgozol? 
 
A kisebb filmek esetében többnyire stresszesebbek a forgatások, mivel tudjuk, hogy kevés az időnk az egyes jelenetek felvételére. Néha jólesik egy ilyen nagy produkció a maga komótosabb tempójával, de mivel szeretem az adrenalint, a független filmekhez is örömmel térek vissza. Mindkettőt szeretem. 
 
Mindenféle műfajú filmben szerepelsz, de vígjátékokban nem sűrűn láthattunk… 
 
Ne is mondd! Szerepelnem kellene egyben, lehetőleg valami nagyon durva humorúban. A Bíborhegy forgatásán éreztem ezt először. Talán azért, mert ott egy elképesztően sötét karaktert alakítottam. A Vadász és a Jégkirálynő szinte egy komédiának tűnik a Bíborhegyhez képest, szóval dolgozom azon, hogy legyenek könnyedebb szerepeim és filmjeim is. 

Tulu/UIP-Duna Film
2016.04.11
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.