Így készült az X-Men: Apokalipszis

Minden idők legnagyobb mutánsos filmjével robban be májusban a 20th Century Fox, ami ráadásul vízválasztó lesz az X-Men-franchise történetében, ugyanis ezzel is lezárul egy trilógia. Azt még nem tudjuk, hogyan tovább, de a mostani filmről sok izgalmas érdekességet elárulunk.
10. Az Apokalipszis újra ugrik egy kicsit az időben. Míg az előző rész a hetvenes években játszódott, ez az epizód 1983-ba helyezi át a cselekményt. 
 
9. Ez lesz az utolsó előtti alkalom, hogy Hugh Jackmant Farkas szerepében láthatjuk a filmvásznon. A színész szerződése a jövőre esedékes harmadik önálló Farkas-filmmel lejár, és nem kívánja meghosszabbítani, ugyanis úgy érzi, kiöregedett a szerepből. 
 
8. Utoljára láthatjuk a filmben Jennifer Lawrence-t is, aki élvezi, hogy ezután nem lesz lekötve egyetlen nagy franchise-hoz sem. A szerződés Michael Fassbender, James McAvoy és Nicholas Hoult esetében is lejár, csakhogy ők jelezték, hogy benne lennének a folytatásban, ha tetszik nekik a forgatókönyv. 
 
7. Ez lesz az a film, amiben James McAvoy végre leborotválja a haját, és már fizikailag is hasonlóvá válik a képregényből és a korábbi trilógiából ismert Xavier professzorhoz. A színész állítása szerint már nagyon régóta várt erre a pillanatra. 
 
6. Nemcsak McAvoy volt az, aki áldozatot hozott a fodrásznál. A Vihar szerepét Halle Berrytől átvevő Alexandra Shipp egy mohawk frizurát vágatott magának a szerep kedvéért. 
 
5. A szupergyors Quicksilvert játszó Evan Peters minden más színésznél többet töltött a forgatáson, ugyanis az X-villában látható, a filmben összesen három percet kitevő futását a speciális kameratechnológiának köszönhetően három hónapig tartott felvenni. 
 
4. Az Apokalipszis Bryan Singer negyedik X-Men-filmje rendezőként, amivel rekordot állított fel a szuperhősfilmek történetében, ugyanis korábban egyetlen rendező sem készített háromnál több filmet (pl. Sam Raimi, Christopher Nolan) ugyanazokról a hősökről. 
 
3. A rendező leginkább a Trónok harca sorozathoz hasonlítja a filmjét, ahonnan már két színészt (Peter Dinklage és Sophie Turner) is kölcsönzött. Szerinte az új X-Men egy fiatal generációról szól, akik még csak most ismerkednek az erejükkel, és próbálják megtalálni a helyüket és a szerepüket a világban.  
 
2. Sok új karakter (Küklopsz, Psylocke, Vihar és Mystique) esetében az alkotók ezúttal figyeltek arra, hogy a jelmezeik közelebb álljanak ahhoz, amit a képregényekben viselnek, és nem erőltették rájuk az X-Men-es egyenruhát, ami a korábbi filmekben jellemző volt. 
 
1. A filmben jó szokásához híven ismét szerepel az alkotó, Stan Lee, és ez lesz a negyedik vendégszereplése az X-Men-filmekben. 
 
2016.05.16
|


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.