Múzeumozz a szabadban!

Élvezd ki a langyos tavaszi szelet és az első melegebb napsugarakat. Ez a friss kirándulóidő ugyanis nemcsak túrázásra (persze azt sem vetjük meg), hanem a szabadtéri múzeumok látogatására is kiválóan alkalmas már.
Megfagyni nem fogsz, az biztos! Mi pedig vagyunk olyan kedvesek, hogy összegyűjtöttük nektek a legtutibb helyeket a szabad ég alatt való művelődésre. Kultúrára fel! 
 
Kastély Park 
 
Ha időt utaznál, és egy napra királynak vagy éppen királynőnek szeretnéd érezni magadat, akkor irány a Gödöllői Királyi Kastély bárki számára ingyenesen látogatható, varázslatos zöld parkja. Vessz el a múltban, a kerti labirintusban, pihenj meg a több mint száz éves fák hűs árnyékában, és érezd jól magadat! Azonban fontos tudni, hogy az itt lévő értékeket a természetvédelem kezeli, így neked is vigyáznod kell a helyi gyönyörű és nagyon ritka növényekre! 
 
Gödöllő, Grassalkovich-kastély 
Ingyenes! (Kutyát a parkba vinni tilos!) 
www.kiralyikastely.hu 
 
Aquincum Múzeum 
 
Ugyancsak a történelemben, csak a sokkal régebbi múltban kalandozhat az, aki Aquincum felfedezése mellett dönt. A római korból ránk maradt csodák közül pedig nagyon nehéz legjobbat választani, a mi kedvencünk mégis a Hercules Villa és a Fürdőmúzeum lett. Ennek ellenére az egész területet érdemes bejárni töviről hegyire, hiszen olyan régészeti emlékekkel találkozhatunk itt szemtől szembe, amivel máshol már nem nagyon. 
 
Budapest, Szentendrei út 135., Meggyfa utca 19-21. 
Belépő: 800-1600 Ft-ig 
www.aquincum.hu 
 
Vasúttörténeti Park 
 
A vonatok és a száguldás szerelmeseinek ajánljuk az európai vasúttörténelmet bemutató izgalmas parkot. Több mint 100 vasúttörténeti különlegesség, köztük több igazi őskövület parkol ugyanis itt kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Ráadásul nem is csak vonatok, hanem igazi kuriózumnak számító segédjárművek, sínautók, gőzdaruk, hóekék és nem hétköznapi vasútmodellek is várják az érdeklődőket, de persze a legrégebbi, 1870-es gőzmozdonyok is a Vasúttörténeti Parkban pihennek. 
 
Budapest, Tatai u. 95. 
Belépő: 700-1600 Ft-ig 
www.vasuttortenetipark.hu 
 
Füvész Kert 
 
Már alapból a Pál utcai fiúk emlékére is érdemes kisétálni a legendás Füvész Kertbe. Nemecsek Ernőék története mellett azonban rengeteg más szépség is igencsak hívogató itt: ez a nyugis park nem csak egy pihentető tavaszi sétára, vagy éppen nyári hűsölésre jó. Az önjelölt botanikusokat és a javíthatatlan romantikusokat is várja ugyanis a rengeteg különleges növény és magányos, árnyas minipark ebben az ugyancsak nagyon különleges városi kertben. 
 
Budapest, Illés u. 25. 
Ingyenes! 
www.fuveszkert.org 
 
Skanzen 
 
Kipróbálhatod a vidéki életet, és ugyancsak a történelemben, csak éppen az eddigiekhez képest egy teljesen más szegletében veszhetsz el a múltnak. Egyfajta „népi retró” ugyanis az, amibe a szentendrei Skanzenben belecsöppenhetsz, hiszen itt a népszokások és a régi hazai vidéki élet színe-java kel életre egy szempillantás alatt. Jó mulatást! 
 
Szentendre, Sztaravodai út 
Belépő: 700-2000 Ft-ig 
www.skanzen.hu 
 
Repülőgép Emlékpark 
 
Régi repcsik között eltévedni nagyon jó muri, ezért szerintünk a Repülőgép Emlékpark is kihagyhatatlan szabadtéri múzeumi móka. Főleg akkor, ha érdekel, mivel és hogyan utaztak 10-20 évvel ezelőtt, vagy akár még régebben. Ha pedig szerencsés vagy, akkor akár be is szállhatsz egy-egy még dinoszauruszokat is látott gépmadárba. 
 
Budapest, Ferihegy 2B 
Belépő: 900-1900 Ft-ig 
www.aeropark.hu 
 
Kurcz Orsi
2016.05.23
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.