Pest is... sportol

Ép testben épphogy élünk, legalábbis az átlagpolgárok nagy része így érzi, és már-már sci-fibe illő számukra, amikor elsuhan mellettük egy céltudatos kocogó. Senkit sem szabad azért elítélni, ha a mókuskerékből való kizuhanását követően, a kötelező családi köröket letudva már csak a kanapéig képes elkúszni.
Szintén igazságtalan gályarabságra ítélni valakit, mert a zsírégetésről előbb ugrik be neki egy disznóvágás, mint egy tudatosan felépített edzésprogram. A postai sorban állás tés a bevásárlókocsi megtöltését, bár fizikai igénybevétellel jár, mégsem tartják számon a rendszeres testmozgások között. A telefonokra letöltött sportapplikációk hasznosak lehetnek, pláne, ha nem egy irodaház liftjében nézegetjük őket sóhajtozva.
 
Manapság a legdivatosabb városi sportág a futás. Bőven elég csak azt megnézni, mennyire színessé vált, az ezt kiszolgáló ruházati iparág. Ki hinné, hogy volt élet a kompressziós nadrág és a lábformaszkenner előtt? A sötét középkorban még egy kínai tornacsukában és egy agyonmosott Batman pólóban is megtehettél pár kilométert, ma már ezért a Dunába űznének a margitszigeti szempárok. A türelméről híres autóstársadalom szintén egy nagy szívként szokott dobogni a különböző jótékonysági futórendezvényeken ziháló ezrekkel. Még inkább „éljenzik” dudájukkal, az egészség és a környezetvédelem ürügyén bringára pattanó egyéneket, kik kerékpárutak hiányában belevesznek a buszok és Hummerek tengerébe.
 
Sokan láthattunk hátracsapott nyakkendőjű öltönyösöket rollerrel vagy görkorcsolyával munkába gurulni, a Hősök terén pedig egy ideje jóval több a gördeszkás, mint a szobor. Van, amikor az orvos receptre írja a pihenést, de azért egy játszótéri sakkozás beleférhet a szomszéd bácsival. A motorozás komoly technikai sportág, ám a dugókkal tarkított belvárosi Hungaroringen, lámpától lámpáig tartó pizzafutárok gyorsulási versenye kizárólag a résztvevőknek okoz némi örömet. A járókelőknél maximum halláskárosodást idéz elő, s főleg a falatnyi zöld területeken jógázók belső békéjének vet véget.
 
A talponállók előtt és a stadionokon kívül még dívik az ököljog, kesztyű nélkül él a bokszszakosztály, nincsenek súlycsoportok, viszont egy menetnél tovább ritkán tart ki az állóképesség. Egy uszodában kezdeni a napot 20-30 hosszal embert próbáló, viszont többnyire ők bírják szusszal a nap végéig. A strandidény küszöbén megállás nélkül túlóráznak a személyi trénerek, mert nem mindenki bízik a turbódiétában, és kevés az olyan legény, ki ne radiátorhasfallal szerezte volna meg élete párját. Ha pedig neked uncsi egy sima spinning edzés, már teremben is mászható a kapaszkodókkal teli Himalája.
 
A szégyenlősök a kutyaszőrös otthoni szőnyegen ugrálnak Béres Alexandrával. Azért érdemes lenne felmérést készíteni arról, vajon hány stramm háziasszony jut a lakásokban porosodó fitnesz DVD-kre? Egy biztos, ezen a nyáron, mindenki nagy sportbarát lesz. Hiszen előttünk a foci-Eb, ráadásul a magyar válogatottal megspékelve, na, ilyet se sűrűn láthatunk. Mindenki rúgja majd a bőrt a grundokon, utána meg beneveznek az óriás kivetítők előtt zajló maratoni sör-virsli versenyre. Augusztusban pedig irány Rió! Hol négyévnyi lazsálással, a fotelból fogunk majd több számban is olimpiai aranyat nyerni.
Cheese
2016.05.24
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.