Így készült az Alice Tükörországban

Lewis Carroll híres könyveit már jó néhányszor láthatták életre kelni a nézők, de az kétségtelen, hogy a mai technológiával lehet azt a legcsodálatosabban megfilmesíteni. Tudják ezt a filmesek is, így nem csoda, hogy a Disney elkészítette az Alice Csodaországban folytatását, az Alice Tükörországban-t.
10. Az első rész 2010-ben több mint egymilliárd (!) dollárt hozott világszerte, elsősorban az akkoriban még újdonságnak számító 3D-s technológia miatt, és ilyen számok mellett egyszerűen elkerülhetetlen volt a folytatás. 
 
9. A folytatás bejelentése ugyan még 2012-ben megtörtént, de a rendezőválasztás, a szereplők nehéz egyeztetése, valamint a forgatókönyv összeeszkábálása olyannyira elhúzódott, hogy csak mostanra lettek vele készen. 
 
8. Bár a siker hatalmas volt, a közvélekedés nem tartja túl jól sikerült filmnek a 2010-es Alice Csodaországban-t, így a filmet rendező Tim Burton átadta a stafétabotot James Bobin rendezőnek (Muppets), aki nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy Lewis Carroll világában forgathat. Tim Burton azért producerként továbbra is a stábbal maradt. 
 
7. Bár ez Johnny Depp és Tim Burton kilencedik közös munkája, mégis az Alice Tükörországban az első olyan film ezek közül, amit Burton nem jegyez rendezőként. 
 
6. Amikor Mia Wasikowskával interjúztunk tavaly Londonban, akkor azt ígérte, hogy az új Alice leginkább abban fog különbözni az első résztől, hogy sokkal viccesebb lesz. 
 
5. Ugyan csak szinkronhangként találkozhatunk vele – legalábbis azok, akik az eredeti nyelvű verziót választják - , de itt élvezhetjük utoljára a nemrég elhunyt Alan Rickman színészi munkáját, aki egy lepke formájában jelenik meg a történetben. 
 
4. A film visszatér ahhoz a régi formulához, hogy egy nyári blockbusterben kell lennie egy fogós betétdalnak egy népszerű sztár előadásában. A kiválasztott ezúttal Pink lett, aki a Just Like Fire című dalt énekelte fel a filmhez. 
 
3. Lewis Carroll ugyan valóban írt egy ugyanilyen című regényt, ám a filmváltozatnak nem sok köze van az általa kitalált Alice Tükörországban-hoz, mivel azt a filmesek megfilmesíthetetlennek tartották. Inkább az volt a cél, hogy az első film szellemiségében készítsenek folytatást.  
 
2. Az Időről ugyan a Kalapos személyként beszél Lewis Carroll könyvében, mégsem jelenik így meg, ám az alkotók az írótól vették az ötletet, hogy az Idő legyen a film főgonosza (Sacha Baron Cohen alakításában). 
 
1. Bár a hasonló jellegű, főképp CGI-ra alapozó filmek nagy részét nagyrészt zárt stúdiókban forgatják, a stáb itt kiment a híres Gloucester kikötőbe, hogy négy ott kikötött történelmi hajón vegyenek fel jeleneteket. 
2016.05.31
|
(32 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Batarita, abszurditással átszőtt és erotikával fűszerezett, Lüktetésed című szólója a 2018-as tokiói premier után Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban kerül bemutatásra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.