Így készült A függetlenség napja: Feltámadás

Ritkán kell húsz évet várnunk egy folytatásra, főleg ha az első film annyira sikeres volt, mint A függetlenség napja annak idején. Utánajártunk, hogy mi tartott eddig, és miért volt ennyire nehéz ez a szülés.
10. Dean Devlint rögtön A függetlenség napja sikere után felkérte a Fox a második rész forgatókönyvének megírására. Ő el is vállalta a feladatot, csakhogy úgy érezte, felsült a könyvvel, és inkább visszaadta a fizuját a stúdiónak. Most azonban újra ihletet kapott. 
 
9. Az első film költségvetése mindössze 75 millió dollár volt, a másodikra azonban már 200 milliót adott a stúdió, melynek nagy részét az irgalmatlan mennyiségű számítógépes effektusra költötték. 
 
8. Az alkotók eredetileg Will Smith-szel képzelték el a folytatást, ám miután képtelenek voltak megállapodni a gázsijáról – Smith állítólag ötvenmilliót (!) kért a szerepért –, Roland Emmerich rendező inkább úgy döntött, kiírja őt a sztoriból. A történet szerint a figurája, Steven Hiller kapitány meghalt. 
 
7. Bármilyen hihetetlen ez egy blockbuster-rendezőtől, de A függetlenség napja - Feltámadás Roland Emmerich karrierjének első folytatása. 
 
6. Az eredeti szereplőgárdából Jeff Goldblum, Bill Pullman, Vivica A. Fox, Judd Hirsch és Brent Spiner tér vissza a második részben. 
 
5. Bár Brent Spinerről mindenki azt hitte, hogy meghalt az első rész során, most kiderült, hogy csak kómában volt, és húsz év után épp az újabb idegen invázió idején tér magához. 
 
4. Némi vihart kavart az elnök lányának alakítója is, ugyanis míg az eredetiben Mae Whitman játszotta Patriciát, a folytatásban már a Valami követből ismert Maika Monroe alakítja (lásd interjúnkat) a figurát. Sokan – köztük Anna Kendrick színésznő – azzal támadták a produkciót, hogy azért cserélték le Whitmant, mert nem tartozik a hagyományos szépségek közé. Maga Whitman nem kommentálta nyilvánosan a lecserélését. 
 
3. Az alkotók Susan Sarandont is felkérték egy szerepre, aki azonban nem kért belőle, és érthetetlen zagyvaságnak nevezte a forgatókönyvet. 
 
2. Az új filmben szándékos generációváltás és stafétabot-átadás történik, a stúdió ugyanis azt kérte Roland Emmerich rendezőtől, hogy az idős színészek asszisztálásával ugyan, de inkább a fiatalokat állítsa középpontba, ezzel is megágyazva egy lehetséges franchise-nak és az újabb folytatásoknak. 
 
1. A film egy olyan alternatív jelenben játszódik, ahol az emberek az idegenektől szerzett technológia segítségével tudatosan készülnek a visszatérésükre, és már felkészültebben várjuk őket, mint annak idején, csakhogy azzal senki nem számol, hogy most mekkora túlerővel érkeznek. 
 
 
2016.06.20
|
(15 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Batarita, abszurditással átszőtt és erotikával fűszerezett, Lüktetésed című szólója a 2018-as tokiói premier után Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban kerül bemutatásra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.