Így készült a Tarzan legendája

A filmtörténet egyik leghíresebb figurája egy hosszúra nyúlt pihenő után tér vissza ismét. Vajon Edgar Rice Burroughs karaktere van annyira izgalmas, hogy a XXI. század nézőit is meghódítsa? Utánajártunk a kulisszatitkoknak.
10. Alexander Skarsgård elsősorban az édesapja, a színész Stellan Skarsgård miatt vállalta el a szerepet, mivel az apja hatalmas Tarzan-rajongó. 
 
9. A szerep igen vonzónak számított Hollywoodban. Többek között Tom Hardy, Charlie Hunnam és Henry Cavill is küzdött érte. Sokáig az utóbbi tűnt befutónak, de aztán a Warner belátta, hogy Supermanjüknek túl sűrű a beosztása a DC képregényfilmekkel, és ezek mellett egy Tarzan már nem fér bele a munkarendjébe. 
 
8. Alexander Skarsgård bitang jó formában van a filmben, ám ezért az izomzatért komoly áldozatokat kellett hoznia. Egy négy hónapon át tartó intenzív edzéstervet teljesített, ami annyi idejét felemésztette, hogy saját bevallása szerint például arra se maradt ideje, hogy a családtagjaival és barátaival találkozzon mellette.  
 
7. Nem csak súlyzókat emelgetett naphosszat, a diétája is rendkívül szigorú volt. Elmondása szerint ez idő alatt gyakorlatilag csirkehúson élt. Minderre azért volt szükség, mert a film nagy részében Tarzant meztelen felsőtesttel láthatjuk. 
 
6. Nemcsak a főszereplőt, hanem a rendezőt is nehezen találták meg a filmhez. Hosszabb-rövidebb ideig dolgozott a projekten Guillermo del Toro, Stephen Sommers és Craig Bewer is, mire a Harry Potter-filmek rendezésével nevet szerző David Yates lett a befutó. 
 
5. A film kapcsán a legnagyobb visszhangot egy szexjelenet kapta, aminek a forgatásán David Yates rendező arra kérte a Jane-t alakító Margot Robbie-t, hogy vágja pofon Alexander Skarsgårdot. A jelenet előtt a filmben csak civilizált körülmények között láthatjuk őket, és a direktor így akarta megmutatni, hogy a dzsungelbéli vad énjük továbbra is bennük van. A színészek állítása szerint a próbálkozást siker koronázta. 
 
4. Yates számtalanszor repült Afrikába, hogy megfelelő helyszínek után kutasson. Elmondása szerint elképesztően látványos helyeket látott, ám végül takarékossági okokból a filmet az angliai Leavesden stúdiókomplexumban forgatták le. A film operatőre, Henry Braham azért átrepült Afrikába, hogy minél több igazi dzsungelképet rögzítsen a film nagytotáljaihoz a hitelesség kedvéért. 
 
3. Alexander Skarsgårdnak egyszer is bőven elég lehetett átesnie a fizikai átalakulás tortúráján, ám ez nem volt elég. Miután lement a nyolchónapos forgatás, a színész visszaállt a normál életmódjára, amikor egyszer csak szóltak neki, hogy az utóforgatások miatt újra formába kell lendülnie. 
 
2. Bár a múlt században hatalmas mennyiségű – sok tucatnyi – Tarzan-film árasztotta el a mozikat, mostanában a figura kissé kiment a divatból. Ez abból is látszik, hogy az utolsó mozifilm az 1999-ben készült Walt Disney-féle animációs film volt. 
 
1. Az alkotók Tarzant egy szuperhősnek látják, és a Tarzan legendáját is ebben a szellemben készítették. A különbség csupán annyi, hogy az ő szuperhősük nem visel köpenyt, az ereje pedig az öklében van. 
 
 
2016.06.27
|
(20 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
Egy fiatalokból álló baráti csoport tagjai izgalmas ötletnek tartják, hogy egy hosszú felfedezőútra induljanak, így szakadva el a szokványos napok unalmától, ám amikor autójuk defektet kap egy elhagyatott úton, akkor az, ami korábban még ideális kikapcsolódásnak tűnt, egyenesen rémálommá válik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.