„Egyszer minden színésznek ki kellene próbálnia a forgatást New Yorkban” - Stephen Amell

A kanadai Stephen Amell komoly forgatási rutinnal bír, ugyanis már több mint egy évtizede színészkedik. Ám hiába ismert név a tévében, a moziban a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című részében debütál a hokimaszkos Casey Jonesként. Amell örömmel mesélt a mozifilmben való megjelenéséről.

Magyarországon a Zöld íjász című sorozatból ismerik.

 

Házas, felesége Cassandra Jean színésznő.

 

185 cm magas.

Milyen érzés csatlakozni a teknőcökhöz? 
 
Jó dolog egy sikeres franchise részévé válni. Szeretek részese lenni olyan projekteknek, amelyek nagy rajongótáborral bírnak, hiszen nekik komoly elvárásaik vannak, és mindenről határozott véleményük van. 
 
Gondolom, ehhez már volt időd hozzászokni A zöld íjász kapcsán… 
 
Abszolút. Tudod, senki sem akarta, hogy én játsszam A zöld íjászt. Az volt az általános vélemény, hogy ez egy szörnyű ötlet. Amikor bejelentették, hogy én leszek Casey Jones, az emberek mégis meglepően kellemesen fogadták a hírt. Pont az ellenkezőjéhez vagyok hozzászokva. 
 
Mi vonzott a filmhez? 
 
Örülök, hogy úgy gondolod, én már egy teljes karriertervvel rendelkezem a jövőmre nézve (nevet)… de nem ez a helyzet. Egyszerűen csak megtalált a lehetőség. Gyerekként szerettem a teknőcöket, és moziban néztem a régi filmeket. Nem tudom, hogy mi a titkuk, de az biztos, hogy az emberek imádják a Tini Nindzsa Teknőcöket. Egyszerűen az, hogy részt vehetek ebben a szeretett univerzumban, ráadásul én lehetek Casey Jones… Nem mondhattam nemet. 
 
Casey Jones karaktere még a nyolcvanas évekből ered, és sok inkarnációját láthattuk már. Mire alapoztad a sajátodat? 
 
Az adja az alapot, ami a papíron van. Ahogy azt az összes forgatókönyvvel teszem, ezt is elolvastam egymás után tízszer oda-vissza, és utána sokat gondolkodtam rajta. Az egyik első jelenetem a teknőcökkel az volt, amikor a filmben először találkozom velük. Egyszerre kellett döbbentnek lennem, és picit tartanom is tőlük, hiszen nem tudhattam, hogyan viselkednek majd. Azt hiszem, ez a találkozás nagyban meghatározta a teknőcökkel való későbbi viszonyomat a filmben. Ezenfelül csak próbáltam bízni a csapatban. Ott volt a rendező, Dave Green és az írók, akik folyton új ötletekkel és viccekkel álltak elő, amiket bármikor bedobhattam. 
 
Milyen munkatárs volt Megan Fox? 
 
Mivel ez volt az első nagyjátékfilmem, nem ártott némi segítség, és Megan örömmel segített nekem. Neki ez már a harmadik vagy negyedik ilyen nagyszabású filmje, szóval amikor azt kérdeztem tőle, hogy „Mi folyik itt?”, mindig tudta a választ.  
 
Sokban különbözik egy mozifilm forgatása egy tévésorozatétól? 

Végeredményben itt is, ott is csak a megfelelő helyre kell állni, és jól elmondani a szövegemet. Ami fontos különbség, hogy egy játékfilmnél sokkal több időnk van mindenre. Persze vannak kivételek, mint amikor a Szabadság szobron forgattunk, mert ott nekünk is csak egyetlen éjszakánk volt a munkára, de addig próbálkozhatunk, amíg tökéletes lett a végeredmény. Az utolsó akciójelenetemet például öt napon át forgattuk. A Zöld íjászban nagyjából háromnegyed napunk volt rá. Ennyi extra idővel rengeteg kreatív szabadság jár, sok mindent kipróbálhatunk. 
 
A filmet New Yorkban rögzítettétek, és a helyszín eléggé fontosnak tűnik a történetben… 
 
New York városa egy önálló karakter a filmben. Hihetetlen helyszíneket szereztünk meg a forgatáshoz. Ha teheti, egyszer minden színésznek ki kellene próbálnia a forgatást New Yorkban, mert ott az utcán forgatni teljesen más, mint bármely másik városban. Máshol egyszerűen lezáratsz egy utcát, de Manhattanben ezt nem lehet megtenni. Az egyik első forgatási napomon annyi volt a dolgom, hogy este kiszálljak egy autóból a Times Square közepén, de ez egyáltalán nem volt egyszerű a bámészkodó, sétálgató és fotózó tömeg miatt.  
 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2016.06.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.