Kedvenc helyek

A Queen Greatest Hits albuma minden idők legsikeresebb lemeze Nagy-Britanniában

A Queen brit rockegyüttes Greatest Hits című 1981-es válogatásalbuma lett minden idők legnagyobb, 6, 1 milliós példányszámban elkelt lemeze Nagy-Britanniában.
Az OfficialCharts.com honlap a hivatalos brit lemezeladási lista megszületésének 60. évfordulóját ünnepelve hozta nyilvánosságra a szigetországban legnagyobb példányszámban elkelt korongok hatvanas listáját - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala. 
 
A Queen legnagyobb slágereit felvonultató 1981-es album, csaknem három évtizeddel a megjelenése után, 2014-ben elsőként lépte át a hatmilliós álomhatárt Nagy-Britanniában és azóta újabb százezer példány fogyott belőle. A Greatest Hits a hatvanas lista élére került, míg folytatása, a mostanáig csaknem négymilliós eladott példányszámot produkált Greatest Hits II a rangsor 10. helyéig jutott. 
 
Az ezüstérmet ugyancsak egy válogatáslemez, az Abba 1992-es Gold: Greatest Hits című albuma szerezte meg 5,2 millió eladott példánnyal. A dobogó harmadik helyén a Beatles 1967-es Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című albuma áll és rögtön utána Adele 2011-es 21 című korongja következik. A legjobb ötös mezőnyt az Oasis 1995-ös (What's The Story) Morning Glory? című stúdióalbuma zárja. 
 
A Top 60-as lista az Official Chart Company születésnapi ünneplésének részét képezi. Az első lemezeladási listát 1956. július 22-én közölték a Record Mirror nevű zenei szaklapban. A toplista élére akkor Frank Sinatra Songs for Swingin' Lovers! című nagylemeze került. 
 
(MTI) 
 
2016.07.06
|


Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.