Bridget Jones babát vár

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (39)
A Bridget Jones naplója a legjobbkor jött azoknak a nőknek, akik éppen a kétezres évek elején keresték az igazit. A Szex és New York affektáló kartonbabái után végre egy valódi nő állt előttük, akivel gond nélkül lehetett azonosulni.
Bridgetnek nemcsak káros szenvedélyei, felesleges kilói és cikis sztorijai voltak, hanem remek humora is. Jó volt szeretni ezt a kettyós csajt, és drukkolni neki, hogy a beképzelt Daniel Cleaver helyett végül a rénszarvaspulcsis Mark Darcyt válassza. Aztán elkészült a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! A rossz emlékű folytatásban minden szereplő önmaga paródiája volt, és jól elvették a kedvünket Bridget-től. Teltek az évek, a szingli csajok megtalálták az igazit és gyerekeket szültek, Helen Fielding pedig úgy döntött, még egy bőrt lehúz kedvenc karakteréről, és babát ad a kezébe.
 
Két kimenetelre számíthattunk a harmadik résznél: hogy tanul a második hibáiból, netán még annál is rosszabb lesz. Szerencsére az első történt, de nem lehetünk tökéletesen elégedettek. Egyrészt azért, mert Hugh Grant harmadszorra már nem vállalta a számító szívtipró szerepét. Másrészt pedig, mert a címben is sugallt terhesség tényének megállapítása és feldolgozása után a film nem igazán tudja, merre haladjon tovább. Van itt egy bizonyos apasági kérdés és némi munkahelyi viszálykodás, megbolondítva némi média- és hipszter-kritikával, de a film fergeteges első félórája után az Emma Thompson által játszott nőgyógyásznál tett briliáns látogatásokon kívül nem marad elég tere a komédiázásnak. Persze térdcsapkodós és könnycsordító jelenetet is kapunk, de marad bennünk hiányérzet. Ha este elalszik a gyerek, lehet, hogy leporolom az első részt.  
 
 
zsinora
2016.09.09
|
Bridget Jones's Baby
amerikai-angol-francia-ír romantikus vígjáték, 125 perc, 2016
A Mark Darcyval való álomkapcsolat véget ért, és Bridget éppen új pasival kezdene, amikor kiderül: terhes. Vajon ki lehet a gyermek apja?
Rendező:

Sharon Maguire

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. szeptember 15.
(19 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.