Kubo és a varázshúrok

est.hu:
9/10
|
olvasói
6/10 (34)
A LAIKA egyike a legizgalmasabb animációs filmeket gyártó stúdióknak, de mivel filmjeik sokkal érettebbek és felnőttesebbek a konkurenciánál, olyan sikert még sosem értek el, mint a Pixar, a DreamWorks vagy az Illumination. Ehhez túlságosan megosztók és bátrak, de pont ezért lehet annyira szeretni őket.
A LAIKA-nál egy régóta haldokló filmgyártási metódust, a stop motiont (amikor bábokkal játsszák el a történéseket, és az egyes mozdulatsorok aprólékos lefényképezése, majd a fotók egymás mögé állítása után végül mozgóképként látjuk viszont őket a vásznon) tartják régóta lélegeztető gépen, és bár korábbi munkáiknak (ParaNorman, Coraline és a titkos ajtó) is megvolt a maga bája, a Kubo és a varázshúrok az első igazi mesterművük.
 
Bár a filmet látva könnyen azt hihetnénk, hogy egy japán legendát dolgoztak fel nekünk, a Kubo teljesen eredeti történet. Főhőse egy kisfiú, aki nem ismerhette az édesapját, és anyja féltő nevelésében nőtt fel. Amikor az egyik este nem hallgat édesanyja tanácsára, és kint marad sötétedés után, akkor felkeresik őt édesanyja gonosz nővérei, hogy elvigyék a másik szemét – ha nem említettem volna, a srác félszemű – a túlvilági nagyfaternak. A menekülő fiú egyetlen reménye, ha megtalálja apja varázspáncélját, sisakját és kardját, és ebben csak egy anyáskodó majom, valamint egy bogárrá változtatatott szamuráj van a segítségére. 
 
A film nemcsak megvalósításában pazar, hanem telis teli van kreatív ötletekkel és olyan csatajelenetekkel, ami után még Peter Jackson is megnyalná mind a tíz ujját. A lényeg azonban, hogy a Kubo és a varázshúroknak van szíve, és mer olyan mélyebb tanulságról mesélni, amit a legtöbb animációs filmes cég már nem merne bevállalni. 
 
Tulu
2016.09.30
|
Kubo and the Two Strings
amerikai animációs film, 101 perc, 2016
Kubo véletlenül megidéz két rejtélyes szellemet, és csak édesapja - aki hatalmas szamuráj volt - titkának megfejtésével teheti rendbe azt, amit okozott.
Rendező:

Travis Knight

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. október 6.
(13 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.