„Négy teljes héten át éjszaka forgatni egy nyolchónapos kisbabával” - Cobie Smulders

Bár a Marvel-filmekből is ismerős lehet, Cobie Smulderst nem épp akciósztárként, hanem inkább komikaként ismeri a közönség. Tom Cruise mellett azonban nem lehet henyélni, ezért a színésznő néhány hét leforgása alatt csúcsformába hozta magát a Jack Reacher – Nincs visszaút kedvéért. Volt miről mesélnie.

34 éves.

 

Az Így jártam anyátokkal Robinjaként ismerte meg a világ.

 

Házas, két gyerek édesanyja.

 

Nyilván mindenkit az érdekel a legjobban, hogy milyen volt Tom Cruise-zal dolgozni. Mesélnél róla? 
 
Először picit zavarban voltam, de Tom nem is lehetett volna kedvesebb. Még az előkészületi fázis előtt találkoztam vele először. Aztán jött az olvasópróba, amikor egy asztalnál ülve felolvastuk együtt a teljes forgatókönyvet, és ez igazán összehozta a csapatot. Tom Cruise fantasztikus filmkészítő, a filmezés minden aspektusával tisztában van, és mindig olyan csapatot gyűjt maga köré, akikre tényleg lehet támaszkodni forgatás közben. Szükségem is volt segítségre, hiszen ez mégiscsak egy akciófilm. Oké, szerepeltem már Marvel-filmekben, de ott a szerepem szerint én csak egy ember vagyok, az akciójelenetek pedig főleg a szuperhősöknek jutnak, szóval olyan túl sok tapasztalatom még nem volt. Egy húzós akciójelenet forgatásánál jó tudni, hogy aki melletted áll, az a legjobb a világon ebben a műfajban. 
 
Amikor elkezdtél színészkedni, gondoltad volna, hogy ilyen filmekben fogsz szerepelni? 
 
Nem igazán, de azt nem állítanám, hogy a filmezés fizikai része távol állna tőlem. Fociztam tizenkét évig, ezért a versengés és a sport mindig is közel állt hozzám. Amikor egy színész felkészül a karakterére, nem elég csak a lelkét és a gondolatait magunkévá tenni, a testünket is át kell formálni hozzá.  
 
Mi volt a megközelítésed az akciójelenetek forgatásakor? 
 
Ő egy elképesztően erős, független nő, aki képes megvédeni magát, ugyanakkor, ha szemben áll egy nála hetven kilóval nehezebb férfival, lehet bármilyen felkészült, mindenképp óriási hátrányból indul. Nem arra helyeztem a hangsúlyt, hogy úgy küzdjön, mint a férfiak, hanem arra, hogy minden létező eszközt felhasználjon, és minden szabályt felrúgjon a győzelem érdekében. Neki nem elég az erejét használnia, az eszére is szüksége van. 
 
Gondolom, ez kicsit keményebb edzést igényelt, mint az Így jártam anyátokkal epizódjai… 
 
Csak egy kicsit. (nevet) Próbálok visszagondolni olyan pillanatra, amikor betettem a lábam egy konditerembe az Így jártam anyátokkal kedvéért… Nem megy. 
 
Mi hiányzik a legjobban a sorozatból? 
 
Az emberek. Az írók, a színészkollégák, a stáb. Kilenc éven át egyfolytában együtt voltunk. Hiányzik, ahogy minden nap bejártam dolgozni, és találkoztam a sok ismerős arccal. 
 
A Jack Reacher forgatásán mi volt a kedvenc pillanatod? 
 
Van egy egészen parádés akciójelenet, amit teljes egészében egy konyhában vettünk fel. Az én karakterem, Reacher és a rosszfiúk főnökét játszó Patrick Heusinger van csak benne, de nagyon nyers és brutális az egész, és nagy élmény volt leforgatni. Susan Turner és Jack Reacher is magányos farkas, és élvezet látni, hogy két ilyen figura hogyan próbál meg összecsiszolódni. Ez a jelenet a szövetségük egyik első próbája. 
 
És mi okozta számodra a legnagyobb kihívást? 
 
Négy teljes héten át éjszaka forgatni egy nyolchónapos kisbabával, és emellett még megoldani heti öt edzést a konditeremben. Az állandó éjszakázás teljesen kikészített, emellett a forgatás előtt egy héttel lesérültem: eltörött a lábam. Vagyis úgy érkeztem meg egy ilyen komoly igénybevételt megkövetelő munkára, hogy fizikailag nagyon gyenge voltam. A nulláról kellett felépítenem magam, és nem volt rá túl sok időm. Megcsináltam, ami sokat jelent nekem. 
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.