„Kimegy az éjszakába, és elveszi, amiről úgy érzi, hogy neki jár” - Aaron Taylor-Johnson

A Pesti Est exkluzív interjúja
Eddig főképp jófiúkat játszott, de a divattervezőből filmrendezővé avanzsált Tom Ford filmjében, az Éjszakai ragadozókban egy pszichopata sorozatgyilkost alakít rémisztő átéléssel. A színésszel egy londoni hotelben beszélgettem, ahol azt is elmesélte, hogy miért szeretné korán nyugdíjazni magát.

26 éves.

 

A magyarok a Bosszúállók: Ultron korából és a Ha/Verből ismerhetik.

 

A felesége egy nála 23 évvel idősebb rendezőnő, Sam Taylor-Johnson.

Kapcsolódó cikkek

Nem túl félelmetes ilyen mértékben azonosulni egy pszichopatával? 
 
Nem igazán kellemes folyamat. Három hónapomba telt a felkészülés. Mindent megnéztem és elolvastam a sorozatgyilkosokról, amit csak találtam, és arra a meglepő következtetésre jutottam, hogy annak ellenére, hogy milyen embertelen tetteket követtek el, sokan közülük meglehetősen karizmatikus fickók voltak. Ezt próbáltam belevinni az alakításomba is. 
 
Könnyű volt magad mögött hagyni a szerepet, amikor hazamentél? Mégiscsak egy sokgyerekes apuka vagy.  
 
Próbáltam úgy élni az életem, hogy ezt ők ne érezhessék, de abban az időszakban nagyon nehezen tudtam aludni, és folyton kialvatlan voltam, ami nekik is feltűnt. Bizonyos szempontból ez még illett is a szerephez, mert Ray amúgy is egy éjszakai ragadozó. Tommal (Tom Ford, a film rendezője – a szerző) a legapróbb részletekig kidolgoztuk a karaktert, a csizmája kinézetétől kezdve a gyerekkorán át egészen a munkahelyéig. Ray az a fajta fickó, aki kimegy az éjszakába, és elveszi, amiről úgy érzi, hogy neki jár. 
 
Ha az ember egy Tom Ford-filmben játszik, akkor automatikusan úgy érzi, hogy minden filmhez kapcsolódó eseményen nagyon ki kell csípnie magát? (a színész egy Tom Ford öltönyben ült be az interjúra – a szerző) 
 
Ebben talán van valami, ráadásul kaptam is tőle egy-két darabot. Ezt például rám szabták, és Tomnak hála a szekrényem néhány szép darabbal gazdagodott.  
 
Ez nem egy vicces film, mégis akad benne egy nagyon vicces jelenet, amikor Michael Shannonék úgy törnek a karakteredre, hogy az tök meztelenül üldögél a lakókocsija előtti klotyón… 
 
Az a jelenet eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, de éreztük, hogy szükségünk van egy olyan pillanatra, amikor Ray Marcust egy kicsit szokatlan helyzetben láthatjuk. Addigra a nézők már úgyis gyűlölik a karaktert, szóval jó ötletnek tartottam kiszolgáltatott helyzetben mutatni őt, és felvetettem, hogy trónoljon letolt gatyával, amikor Jake-ék épp rátalálnak, Tomnak pedig tetszett az ötlet. Ray igazi arrogáns bunkó, ráadásul egy redneck vízvezeték-szerelő, ezért jó ötletnek tartotta a wc-jét a saját teraszára tenni, mindenféle takarás nélkül. Egy érdekes helyzetet teremtettünk, amiben meg tudtam mutatni, hogy a figura még letolt gatyával, kiszolgáltatottan is ugyanolyan manipulatív és karizmatikus, mint amikor az ő kezében van az irányítás. 
 
Jól érzem, hogy nagyon válogatós lettél mostanában? Minden évben csak egy filmet vállalsz. 
 
Igazad van, és hidd el, borzasztó nehéz ilyen sokszor nemet mondani. Néha még az is megfordul a fejemben, hogy jó lenne csak kétévente egy filmet vállalni. Egyszerűen szeretek otthon lenni, és részt venni a gyerekeim felnevelésében. Szeretem azt a normalitást, amit ez az én életemben jelent. Ha mégis vállalok egy filmet, akkor az legyen olyan, amiért igazán lelkesedni tudok. Amennyiben nem találok ilyeneket, akkor inkább korán nyugdíjba megyek. 
 
Huszonhat éves vagy. Komolyan a nyugdíjról beszélgetünk? 
 
A színészet volt az első szerelmem, és lehet, hogy fiatal vagyok, de már húsz éve művelem. Ez jelentette az egész életemet, és igyekeztem, hogy mindent megtanuljak a szakmáról, és fejlesszem magam. Aztán jött a feleségem, lettek közös gyerekeink, és most már ez az igazi szerelmem, leginkább miattuk érdemes felkelnem reggelente. Ők jelentik számomra a világot, és nem akarok lemaradni egyetlen velük töltött pillanatról sem. Persze fontos az is, hogy a szakmámban is kiteljesedhessek, de úgy, hogy közben a feleségemnek is adjak elég időt arra, hogy ő is filmezhessen. Ezért is csinálok csak évi egy filmet, hogy neki is legyen ideje filmezni és beteljesíteni a szakmai álmait, amíg én otthon maradok a gyerekekkel. 
Tulu
2016.11.14
|
(13 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Filmek a TV-ben
22:55
Tron: Örökség
amerikai akciófilm, 2010
22:55
Underworld - Az ébredés
amerikai fantasy, 2012
23:00
Legbelső félelem
amerikai thriller, 1996
23:00
Dredd
amerikai-angol akciófilm, 2012
23:00
Álomhotel - Dominika
német romantikus kalandfilm, 2008
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.