„Kimegy az éjszakába, és elveszi, amiről úgy érzi, hogy neki jár” - Aaron Taylor-Johnson

A Pesti Est exkluzív interjúja
Eddig főképp jófiúkat játszott, de a divattervezőből filmrendezővé avanzsált Tom Ford filmjében, az Éjszakai ragadozókban egy pszichopata sorozatgyilkost alakít rémisztő átéléssel. A színésszel egy londoni hotelben beszélgettem, ahol azt is elmesélte, hogy miért szeretné korán nyugdíjazni magát.

26 éves.

 

A magyarok a Bosszúállók: Ultron korából és a Ha/Verből ismerhetik.

 

A felesége egy nála 23 évvel idősebb rendezőnő, Sam Taylor-Johnson.

Kapcsolódó cikkek

Nem túl félelmetes ilyen mértékben azonosulni egy pszichopatával? 
 
Nem igazán kellemes folyamat. Három hónapomba telt a felkészülés. Mindent megnéztem és elolvastam a sorozatgyilkosokról, amit csak találtam, és arra a meglepő következtetésre jutottam, hogy annak ellenére, hogy milyen embertelen tetteket követtek el, sokan közülük meglehetősen karizmatikus fickók voltak. Ezt próbáltam belevinni az alakításomba is. 
 
Könnyű volt magad mögött hagyni a szerepet, amikor hazamentél? Mégiscsak egy sokgyerekes apuka vagy.  
 
Próbáltam úgy élni az életem, hogy ezt ők ne érezhessék, de abban az időszakban nagyon nehezen tudtam aludni, és folyton kialvatlan voltam, ami nekik is feltűnt. Bizonyos szempontból ez még illett is a szerephez, mert Ray amúgy is egy éjszakai ragadozó. Tommal (Tom Ford, a film rendezője – a szerző) a legapróbb részletekig kidolgoztuk a karaktert, a csizmája kinézetétől kezdve a gyerekkorán át egészen a munkahelyéig. Ray az a fajta fickó, aki kimegy az éjszakába, és elveszi, amiről úgy érzi, hogy neki jár. 
 
Ha az ember egy Tom Ford-filmben játszik, akkor automatikusan úgy érzi, hogy minden filmhez kapcsolódó eseményen nagyon ki kell csípnie magát? (a színész egy Tom Ford öltönyben ült be az interjúra – a szerző) 
 
Ebben talán van valami, ráadásul kaptam is tőle egy-két darabot. Ezt például rám szabták, és Tomnak hála a szekrényem néhány szép darabbal gazdagodott.  
 
Ez nem egy vicces film, mégis akad benne egy nagyon vicces jelenet, amikor Michael Shannonék úgy törnek a karakteredre, hogy az tök meztelenül üldögél a lakókocsija előtti klotyón… 
 
Az a jelenet eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, de éreztük, hogy szükségünk van egy olyan pillanatra, amikor Ray Marcust egy kicsit szokatlan helyzetben láthatjuk. Addigra a nézők már úgyis gyűlölik a karaktert, szóval jó ötletnek tartottam kiszolgáltatott helyzetben mutatni őt, és felvetettem, hogy trónoljon letolt gatyával, amikor Jake-ék épp rátalálnak, Tomnak pedig tetszett az ötlet. Ray igazi arrogáns bunkó, ráadásul egy redneck vízvezeték-szerelő, ezért jó ötletnek tartotta a wc-jét a saját teraszára tenni, mindenféle takarás nélkül. Egy érdekes helyzetet teremtettünk, amiben meg tudtam mutatni, hogy a figura még letolt gatyával, kiszolgáltatottan is ugyanolyan manipulatív és karizmatikus, mint amikor az ő kezében van az irányítás. 
 
Jól érzem, hogy nagyon válogatós lettél mostanában? Minden évben csak egy filmet vállalsz. 
 
Igazad van, és hidd el, borzasztó nehéz ilyen sokszor nemet mondani. Néha még az is megfordul a fejemben, hogy jó lenne csak kétévente egy filmet vállalni. Egyszerűen szeretek otthon lenni, és részt venni a gyerekeim felnevelésében. Szeretem azt a normalitást, amit ez az én életemben jelent. Ha mégis vállalok egy filmet, akkor az legyen olyan, amiért igazán lelkesedni tudok. Amennyiben nem találok ilyeneket, akkor inkább korán nyugdíjba megyek. 
 
Huszonhat éves vagy. Komolyan a nyugdíjról beszélgetünk? 
 
A színészet volt az első szerelmem, és lehet, hogy fiatal vagyok, de már húsz éve művelem. Ez jelentette az egész életemet, és igyekeztem, hogy mindent megtanuljak a szakmáról, és fejlesszem magam. Aztán jött a feleségem, lettek közös gyerekeink, és most már ez az igazi szerelmem, leginkább miattuk érdemes felkelnem reggelente. Ők jelentik számomra a világot, és nem akarok lemaradni egyetlen velük töltött pillanatról sem. Persze fontos az is, hogy a szakmámban is kiteljesedhessek, de úgy, hogy közben a feleségemnek is adjak elég időt arra, hogy ő is filmezhessen. Ezért is csinálok csak évi egy filmet, hogy neki is legyen ideje filmezni és beteljesíteni a szakmai álmait, amíg én otthon maradok a gyerekekkel. 
Tulu
2016.11.14
|
(13 kép)


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Filmek a TV-ben
20:00
Három óriásplakát Ebbing határában
amerikai-angol filmdráma, 2017
20:00
Szárnyas fejvadász 2049
amerikai sci-fi, 2017
20:05
A "Z" rohamosztag
ausztrál-tajvani háborús film, 1981
20:30
Katie búcsút int
amerikai film, 2016
21:00
Mátrix - Újratöltve
amerikai sci-fi, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.