Robbanj be a tavaszba, robbanj be a városba!

Végre valahára itt vannak a tavasz első meleg napsugarai, nem kell többé hat réteg ruhában útnak indulni ahhoz, hogy ne szenvedjünk rövidúton fagyhalált, és a zsizsegős hangulatot hozó friss szellő is nagyban cirógatja már az arcunkat.
Szóval minden feltétel adott ahhoz, hogy végre ne a villamos zajos tömegében kezdd a reggelt, vagy ne a délutáni csúcsforgalomban töltsd el a szabadidődet. Sokkal jobb ötleteink vannak, érdemes meghallgatni!
 
Kapd elő a bringádat! 
 
Itt az ideje kedvenc kétkerekűdet előkotorni a garázsból vagy a pincéből, kicsit leporolgatni, és felkészíteni a tavaszi-nyári nagy menetre. Amit első körben fontos a sokat használt bicikliken ellenőrizni, az nyilvánvalóan a kerék, illetve a gumi állapota – ezt még te is könnyűszerrel meg tudod oldani házilag is. Azonban még ha ezeket rendben is találod, akkor is érdemes egy szakértővel átvizsgáltatni a járművet a totális biztonság kedvéért! 
 
Tekerj a városban! 
 
Ha falun laksz, sokkal könnyebb dolgod van a bicajos közlekedéssel. Azonban manapság már mi, városiak sem panaszkodhatunk nagyon. A budapesti bringautak ugyanis szépen fejlődnek, egyre több szeletét behálózva a fővárosnak. Így a hajnali tömegnyomort elkerülve, egészségesen indíthatod a reggelt, és sportosan juthatsz be a suliba, vagy éppen a melóba. Ráadásul akkor sem kell elkeseredned, ha egyelőre nem rendelkezel saját drótszamárral. A Mol Bubi szolgáltatásai, vagyis az instant nagyvárosi kerékpárkölcsönzés nagyon bevált: csaknem mindegyik nagyobb csomópont közelében, alig pár perc alatt intézhetsz magadnak egy jófajta zöld cangát. Azonban mindig figyelj az óvatosságra, valamint ne felejtsd el, hogy a KRESZ szabályai rád, kerékpárosra is érvényesek! Vigyázzunk egymásra!  
 
Kaland! 
 
Ugyan valóban szépen fejlődik a magyar főváros bicikliút-hálózata, a helyzet azonban még korántsem tökéletes. Ezért évről évre izgalmas, hangulatos felvonulással demonstrálnak a budapesti kerékpárosok a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. Idén április 22-én a Szabadság térről indul a bohókás bringás menet, hogy felhívja a figyelmet a biciklizés nagyszerűségére, valamint a környezetbarát közlekedés és a hazai kerékpárutak fejlesztésének fontosságára. Csatlakozz te is! További információ >> 
 
EST-tipp 
 
Bringadísztés mesterfokon
 
A bicajok tavaszi biztonsági ellenőrzéséről már szóltunk feljebb, a dizájnról azonban majdnem megfeledkeztünk. Ugyanis a DIY, azaz az egyre trendibb csináld magad mozgalom nevében rengeteg menőbbnél menőbb ötletet lehet már találni internetszerte biciklicsinosításra. Kezdve a különböző stílusú virágdíszektől egészen az egyszerű, de nagyszerű színpompákig és divatmatricákig! Hajrá! 
 
Lustáknak 
 
Ha a tavaszi fáradtságtól még nem érzed magadban az erőt a tekerésre, akkor egy másik hangulatos utazási lehetőséget is ajánlunk. Telis-tele van ugyanis a Duna szuper hajókkal, amikkel ugyan a bringánál kicsit lassabban, de a tömegközlekedésnél sokkal vidámabban juthatsz munkába. A városi hajók mellett azonban túrahajók is nagy számmal indulnak Budapest környékére, Esztergomba, Visegrádra és még jó pár mesés kirándulóhelyre – ez azért elég varázslatos és romantikus hétvégi programnak is, ugye?  
Kurcz Orsi
2017.03.27
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.