Újrajátszott múlt – Georg Baselitz kiállítása

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 1. - július 2.
Az egész kelet-közép-európai régióban sem volt még példa ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó és bemutató kiállításra az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz alkotásaiból.
A budapesti Goethe Intézet közreműködésével létrejött tárlaton több mint 80 műalkotást láthatunk Baselitztől, a munkák nemzetközi és hazai köz-, illetve magángyűjteményekből, nyolc kevésbé ismert nagyméretű festmény és egy szobor pedig közvetlenül a képzőművész műterméből érkezett a Magyar Nemzeti Galériába. A kiállításon megtekinthetjük Baselitz korai alkotásait, az 1980-as évekből származó jellegzetes baselitzi fejeket és alakokat – köztük a művész védjegyévé vált fejjel lefele ábrázolt motívumokkal –, a 2005-ben elkezdett Remix című sorozat számos főművét, valamint az utóbbi néhány évben született festményeket, grafikákat és monumentális méretű szobrokat is.
2017.03.27
|


Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.