Kincsek a város alatt – Budapest régészeti örökségeinek feltárása

Budapest, Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, április 12. - szeptember 17.
A BTF programjai keretében nyílt meg az a nagyszabású régészeti kiállítás, amely a Kiegyezést követő időszakban gyökerező fővárosi régészeti feltárások mai végpontjának bemutatásával az elmúlt évtized legfontosabb ásatásainak eredményeit és legjelentősebb leleteit tárja elénk.
A tárlat a mai Budapest területén egykor élt emberek és közösségek anyagi és szellemi kultúrájának emlékeivel, valamint a főváros évezredes múltjának újdonságaival ismerteti meg a látogatót. A 150 évvel ezelőtt előkerült leletek felvonultatása mellett a csak nemrégiben előkerült, közel 2000 értékes lelet többségét most először láthatjuk, és többek között olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy Budapest területén hol alakultak ki az első települési láncok, hol fejlődtek ki az első települési központok, illetve hogy ez a fejlődés milyen kapcsolatban állt az egykori környezettel.
2017.04.24
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.