Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története

Budapest, Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, május 26. - október 31.
Mi köze volt Hadrianus császárnak a hajógyári-szigeti helytartói palotához? Hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Aquincumi Múzeum most nyíló kiállításán.
A kiállítással a múzeum a 117-ben, vagyis éppen 1900 évvel ezelőtt trónra lépett Hadrianus előtt tiszteleg. A Hadrianus emlékév keretében rendezett tárlat a számottevő pannóniai – és ezen belül aquincumi – tevékenységgel is büszkélkedő császár életének legfontosabb állomásait és főbb helyszíneit veszi sorra számos olyan tárgy felvonultatásával, amikkel korábban nem találkozhatott a nagyközönség. Láthatunk fegyvereket, érmeket, hétköznapi használati tárgyakat, sőt, egy Hadrianus-mellszobrot is, és arról is hallhatunk, vajon hogyan nézhetett ki Hadrianus híres villája Tivoliban.
2017.05.22
|


"The Creative Mastermind".
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. október 19. - 2018. február 18.

Miniképek – Képpárok.
Budapest, Pesti Vigadó, október 21. - november 19.

Hosszútáv - Korniss Péter kiállítása.
Budapest, Várfok Galéria, 2017. október 19. - 2018. január 7.

Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.