Napváros – Kondor Attila kiállítása

Budapest, Resident Art Budapest, május 18. - június 16.
Az A38 Hajó kiállítótere, a Kiscelli Múzeum Templomtere és a B32 Galéria után most a Resident Art Budapest lakásgalériában látható Kondor Attila Napváros című kiállítása, amely a művész Figyelem útjai címet viselő projektjének a legújabb állomása.
A tárlaton bemutatott festményinstallációk a hagyományos festészet kereteit feszegetik. Kondor, akinek művészetében hangsúlyos szerepe van a késő antikvitás, valamint a reneszánsz építészet és kertművészet formakincsének s a tökéletes arányok használatának, a festményt térbeli formaként értelmezi, két festmény összekomponálásával új művet hoz létre. Festmény-animációi pedig az érzékelés, a befogadás és a megismerés útjait járják körül: „a mozgó- és állóképek egyszerre hatnak az érzékekre és vetnek fel olyan kérdéseket, amelyek a művészet befogadásán keresztül megnyitják az utat az önreflexió és saját végső kérdéseink felé.”
2017.05.22
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.