Olasz Renátó programajánlója

Új rovatunkban művészek és kulturális területen tevékenykedő szakmabeliek mutatják be kedvenc filmjeiket, könyveiket, zenéiket és olvasmányaikat.
Februárban mutatták be Kostyál Márk első nagyjátékfilmjét Kojot címmel, amit mindenkinek ajánlok, illetve Hajdu Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál és Till Attila: Tiszta szívvel című filmjeit azoknak, akik még nem látták. Az új sorozatok közül Paolo Sorrentino: Az ifjú Pápa című mini sorozata isteni.
 
Nagyon tetszett mostanában néhány rendezés, bár sajnos keveset járok színházba: Fehér Balázs Benő: Emilia Galotti (Katona), Mundruczó Kornél: Szégyen (Trafó), Zsótér Sándor: Brand és a Galilei élete (Nemzeti) és Kárpáti Péter: A Pitbull cselekedetei (Jurányi Ház).
 
Az utóbbi időben nagyon hatott rám Vlagyimir Szorokin Az opricsnyik egy napja című regénye, nemrég olvastam Lanczkor Gábor Folyamisten és Totth Benedek Holtverseny című könyvét, amik szintén nagyon tetszettek. És hogy legyen még egy ráadás, ha nincs valakinek annyi ideje: Szabó Márton István tavaly megjelent Másodlagos kötések című verses kötete. 
2017.05.23
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.