„Csak egy jó szuperhősfilmet akartam készíteni” - Patty Jenkins

Patty Jenkins a második nő a filmtörténetben, aki több mint százmillió dolláros költségvetésből gazdálkodhat. Ehhez persze az kellett, hogy egy népszerű szuperhős, Wonder Woman kalandjait álmodja filmvászonra.

45 éves.

 

Pályafutását festőként, majd operatőrként kezdte.

 

Ő rendezte A rémet, amiért Charlize Theron Oscart kapott.

Mikor találkoztál először Wonder Woman figurájával? 
 
Amikor még általános iskolába jártam, a hetvenes években a televízió folyton adta a Wonder Woman tévésorozatot Lynda Carter főszereplésével. Ő volt a leglazább, legszebb és legizgalmasabb női karakter, akivel csak találkoztam. Később a Super Friends című animációs sorozatban láttam még a karaktert, és persze a barátaimmal a játszótéren folyton Wonder Woman-eset játszottunk. 
 
Rendezőként komoly felelősséggel jár, hogy te készíthetted el az első önálló mozifilmet egy szuperhősnő főszereplésével? 
 
Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, mert már önmagában az óriási felelősséget jelentett, hogy én készíthettem el a világ első Wonder Woman-mozifilmjét. Próbáltam nem figyelembe venni azt, hogy ő az első női szuperhős karakter saját filmmel, egyszerűen csak egy jó szuperhősfilmet akartam készíteni. 
 
Gal Gadot szerinted miért ideális színésznő Wonder Woman szerepére? 
 
Sosem találkoztam vele, és amikor meghallottam, hogy Zack Snyder őt választotta ki a szerepre a Batman Superman ellen című filmjéhez, hát be kell vallanom, hogy nagyot dobbant a szívem. Persze megnéztem Gal egyéb munkáit, aztán személyesen is találkoztam vele, és egy nagyon kedves, melegszívű, különleges és erős embert ismertem meg a személyében. A forgatás után pedig azt is elmondhatom, hogy a munkához való hozzáállása, a tehetsége és a kitartása is nagy hatással volt rám. Elképesztően válogatós vagyok egy casting során, és hálás vagyok, hogy Wonder Woman megtalálásának terhét levették a vállamról, és egy ilyen csodálatos színésznőt találtak a szerepre. 
 
Az Amalfi-part, ahol a film jó részét forgattátok, egyike a világ legszebb területeinek. Miért itt képzelted el Diana otthonát, Themyscirát? 

 
A képzeletemben Themyscira mindig is úgy nézett ki, mint egy gyönyörű mediterrán sziget. Megpróbáltam kitalálni, hogy a fejemben élő kép hol jeleníthető meg a legjobban, és így jutottam el az Amalfi-partig. Ez egy igazán autentikus terület, melynek az építészete is csodálatos és nagy vászonra illő. Az ottani építészetet vettük kiindulópontnak, amikor megterveztük Themyscira épületeit. Voltak ott olyan helyszíneink, amiket nehezen értünk el, és egyáltalán nem volt ott egyszerű megszervezni egy ekkora stáb munkáját, de a végeredmény megérte a sok erőfeszítést részünkről. 
 
A londoni jeleneteket és az I. világháborús csatákat már Angliában forgattátok. 
 
A forgatás nagy része Angliában zajlott. Az angol stábok fantasztikusak, és rengeteg támogatást kaptunk. Nagyrészt télen forgattunk, ami a történet szempontjából szükséges volt, de Galt alaposan megviselte a dolog, mert Wonder Woman ruháját nem épp a téli időjárásra találták ki. Ő azonban hősiesen tűrte a mostoha körülményeket. 
Tulu/InterCom
29 May 2017
|
(21 kép)


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
18:10
Tizenhárom nap - Az idegháború
amerikai thriller, 2000
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
Break
francia romantikus film, 2018
18:25
Őrangyal
német thriller, 2012
18:30
Limonádé
rom-kan-ném-svéd film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.