Rügyfakadás. A Hejettes Szomlyazók korai korszaka (1984–1987)

Budapest, Új Budapest Galéria, május 31. - szeptember 3.
Egy Munkácsy-parafrázissal, a fémhulladékból összeállított Siralomház című szoborcsoporttal robbant be a művészeti köztudatba 1986-ban a Hejettes Szomlyazók.
A két évvel korábban alakult, és mindössze 1992-ig működő művészeti csoport a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának a Budapesti Történeti Múzeumban 1986 decemberében nyílt kiállítására álnéven csempészte be a Siralomházat, amely – némileg paradox módon – meghozta számára az ismertséget. Ez az emblematikus alkotás is látható az Új Budapest Galéria most nyílt tárlatán, amely a Hejettes Szomlyazók korai, földalatti és félnyilvános korszakát mutatja be a nagyközönségnek. A folytatás, vagyis a csoport immár intézményes keretek között létrejött műveinek szemléje pedig júliustól lesz látható a Ludwig Múzeumban – e két kiállítás az eddigi legátfogóbb áttekintése a Hejettes Szomlyazók pályafutásának, amely pontosan leképezi a korábbi hatalmi rend felbomlását és az új hatalom megszilárdulását hazánkban.
2017.05.29
|


Hosszútáv - Korniss Péter kiállítása.
Budapest, Várfok Galéria, 2017. október 19. - 2018. január 7.

HuGlass 2017.
Budapest, Szent István-bazilika, október 18. - november 12.

Miniképek – Képpárok.
Budapest, Pesti Vigadó, október 21. - november 19.

Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.