Turning the inside out – Lalo Sánchez del Valle kiállítása

Budapest, Cervantes Intézet, május 17. - június 20.
Többször járt már Magyarországon, de kiállítása most először nyílt hazánkban Lalo Sánchez del Vallénak. A mexikói festő- és szobrászművész egy spanyol mester útmutatásával talált rá saját stílusára a szülőföldjén, majd élt és alkotott Párizsban és New Yorkban is.
Kelet-Európa iránti vonzódása Szlovákiában fogant meg. A budapesti Cervantes Intézetben a Mexikói Nagykövetség közreműködésével nyílt Turning the Inside Out című tárlaton tizennyolc közepes méretű képet láthatunk, amelyeket Valle egytől egyig 2015-ben komárnói tartózkodása alatt készített különféle technikák alkalmazásával, úgymint akril, tus és olajpasztell, és „amelyek a festővászonra spontán fröcskölt, rétegesen felvitt és különböző árnyalatú foltokból öltenek formát. Így a festmény belülről kifelé kel életre, mint ahogy a kiállítás címe jelzi.” A kiállítás korábban a párizsi Maison de l’Unescóban is szerepelt, ott az azóta elhunyt Gabriel García Márquez nyitotta meg a tárlatot.
2017.06.12
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.