Programok a Balatonnál

2017. június 15-21.
A virágzó levendulamezők szemet gyönyörködtető látványa várja a héten a Balatonnál nyaralókat: Tihanyban és Földváron is begyűjthetünk belőle egy-egy csokorra valót az erre kijelölt helyeken. Aktívabb kikapcsolódásra vágyóknak szörföt, golfot, bicajozást ajánlunk, spirituális feltöltődésre pedig ideális lehet az alsóörsi Everness Fesztivál.

Kapcsolódó cikkek

Alsóörs
június 20–21. Everness Fesztivál 2017 
www.everness.hu 
 
Keresel valamit? Az utadat, magadat, helyedet a világban? Tanítót, mozgást, barátokat? Új ízeket, zenét, vagy csak kilépnél kicsit az unalmasból, a megszokottból, a komfortosból? Itt rengeteg lehetőséged lesz erre, hiszen hazai és külföldi spirituális tanítók, előadók mellett változatos zenei és mozgásprogramokkal várnak. 
 
Balatonföldvár  
Kőröshegy  
június 15–21. 10h Szedd magad levendula Kőröshegyen
balatonfoldvar.info.hu
 
Egész júniusban sok szeretettel vár birtokára a Kőröshegyi Levendulás minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!  
 
Balatonfűzfő  
Föveny Strand  
június 21-én Surf Beach Fesztivál 2017 
www.beachfeszt.hu  
 
3 színpadon több mint 50 hazai és nemzetközi fellépővel várnak mindenkit Balatonfűzfőn. Napközben, lágy zene mellett strandolhatsz, mialatt szörf- és SUP-versenyek, vízi sportbemutatók és előadások zajlanak, napnyugatkor a koncertekkel kezdetét veszi a számos előadót és színes zenei világot bemutató, különleges atmoszférájú „Beach Party", amely egészen napfelkeltéig tart majd!  
 
Balatongyörök  
Golf Club Imperial  
június 17-én V. Györök-kupa – Nyílt nap a golfpályán
www.balatongyorok.hu 
 
A balatongyöröki Golf Club nyílt napján lehetőséget kapnak a látogatók a golf ingyenes kipróbálására, valamint közelebbről is megismerhetik a golf szabályait. A Golf Kupa keretein belül pedig több kategóriában versenyezhetnek a játék kedvelői.  
 
Gyenesdiás  
Kárpáti korzó  
június 17–18. Los An Gyenes 
www.losangyenes.hu 
 
Látványos program csodaszép autókkal és remek, pörgős muzsikával. Álmainkban Amerika... Hamisítatlan '50-es évekbeli érzés fura fazonokkal, rengeteg hajzselével, csinos lányokkal, csodás autókkal és pörgős Old Rockabilly zenével. Ingyenes! 
 
Siófok  
június 17–18. Tour De Pelso – Országúti Kerékpáros Fesztivál 
www.tourdepelso.hu 
 
Balaton Maraton 200 km, Balaton Maraton Mini 150 km (+ 13 km), Moments Tihany Túra 76 km, Presztízs Sport Panoráma Túra 33 és 44 km. Infó, nevezés, útvonal:  
 
Fő tér  
június 18-án 10h Egészségnap 
www.siofokportal.com 
 
A véradás világnapja alkalmából retro véradás sörrel és virslivel, egészségügyi szűrések, életmód- és ételbemutató és kóstoló.  
 
Tihany  
június 17-én 18h Séta – Amiről a visszhang hallgat 
www.hosszulepes.org 
 
Miért nádtető borítja a félsziget házait, hogyan mentette meg a Csárdáskirálynő a férjét a kitelepítéstől, és mitől jellegzetes a tihanyi kémény? Egy lokálpatrióta történetein keresztül elevenednek meg a halászfalu legendái, miközben a félsziget rejtett zugait fedezhetik fel. Tihany a művészeknek, a halászoknak egyaránt otthona volt, legendák fűződtek a nevéhez.  
 
Gödrösi elágazó 
június 19–21. 10h Levendula szedd magad!  
www.levendulafesztival.hu  
 
Helyszín: Tihany faluba vezető út mellett (Gödrösi elágazó). Virágzás függvényében, a készlet erejéig, az adott napra lekerített területen. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt aratótáskába lehetséges.  
 
Veszprém  
Kolostorok és kertek rendezvénytér  
június 16-18-án 16h XXIV. Kabóciádé Családi Fesztivál 
www.veszpreminfo.hu 
 
Óriásbábos sokadalom és felvonulás. Az egyedi tervezésű hatalmas bábokat a bábszínház művészei segítségével egy felvonulás keretében mutatják be a közönségnek. A színes programok között Kabóciádé Birodalmában különleges játékterek és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket, ahol a királyi párral és apródjaikkal találkozhatnak és akár piknikezhetnek is a gyerekek. 
 
Historia Kert 
június 15-18-án 5. Veszprémi Sörfesztivál 
www.veszpremisorfeszt.hu 
 
Nemcsak a zenei stílusok között lehet majd válogatni, hanem ötven féle hazai és nemzetközi kézműves sör közül is. Ráadásul nyugodtan magunkkal vihetjük a család apraját is: kedvük szerint lovagolhatnak pónin, ugrálhatnak a légvárban, vagy ügyeskedhetnek a kézműves asztalnál. A nagyobbak beülhetnek egy extrém hintába, kipróbálhatják az EuroBunjee gumiköteleit, versenghetnek sörivásban, és sörrel kapcsolatos ügyességi feladatok megoldásában.  
2017.06.13
|


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
A Jurassic World új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.