Kedvenc helyek

Lajkó Félix: Most jöttem

[ folk ]
Budapest, Kobuci Kert, június 25. 20:00
A Most jöttem című folkprodukcióval érkezik a „Vajdaság Paganinije” Óbudára. A táncháznak is beillő hangulatért a hegedű- és citeraművész mellett csodás énekesnők és népzenészek is felelnek, összjátékuk során folktémák variációi bomlanak ki.
A kishegyesi muzsikusba már gyerekkorában beléivódott a magyar, a cigány és a román népzene. Ezeket a dallamokat szólaltatja meg sajátos, senkivel össze nem téveszthető stílusában, Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna énekhangjával kísérve. Népi zenekarát pedig Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő alkotja. A 42 éves Félix dalszerzői teljesítményét tavaly Amerikában értékelték nagyra, idén májusban pedig a brit nemzetközi világzenei szaklap, a Songlines „legjobb művész” díjának internetes szavazásán tanyázott az élbolyban. 
 
Jegyár: 3000 Ft, elővét: 2000-2500 Ft 
Air
|


Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.