Idén is szedd magad!

A saját termesztésű gyümölcsnél semmi sem lehet finomabb. Azonban ha nincs lehetőséged a városban nagy kertre, fát és bokrot ültetni meg pláne nincs helyed, akkor is van megoldás: könnyen friss gyümölcshöz juthatsz egy-egy „szedd magad délelőtt” során! Már alig tíz-húsz perc autókázással több városszéli „közös” gyümölcsöskert is elérhető! Szüretre fel!

Kapcsolódó cikkek

Itt az eperszezon!
 
Az évnek ez a szaka nemcsak a nyárillat, a meleg napsütés és a lenge ruházat miatt vidám, a szépen lassan érő rengeteg friss gyümölcs és zöldség látványa és elfogyasztása is kitűnő hatással van az ember közérzetére. Ha pedig végképp az édenkertben éreznéd magad, akkor látogass el az egyik Budapest környéki szedd magad gazdaságba, és tömd meg a kosarad szebbnél szebb friss eperrel. Hogy hol teheted mindezt meg? Soroljuk! 
 
Pomáz 
 
A Dobogókői út mellett kell lekanyarodnod, a bejáratot a KMP-hez vezető leágazással szemben találod! 
 
Érd 
 
A 7-es főút Érdet elkerülő szakasza mellett már látni az eperföldeket! 
 
Solymár 
 
A 10-es főúton a 218-as busszal lehet megközelíteni, amiről a Solymár, Téglagyári bekötőút elnevezésű megállónál kell leszállnod! 
 
Budakalász 
 
Itt a 11-es főút Lupa-szigeti elágazása mellett, a Duna-gát közvetlen szomszédságában szüretelhetsz! 
 
Szigetszentmiklós 
 
Csepel felől, a Szigetszentmiklósra vezető út mellett, a benzinkúttal szemben, a Szigetszentmiklós táblánál találod a bejáratot! 
 
További infó a termésről és az aktuális nyitva tartásról a www.eperfold.hu oldalon! 
 
Egy, megérett a meggy! 
 
Nem csak az eper ideje jött el, ahogy egyre melegebb és melegebb lesz az idő, a cseresznye, és meggy is bekerül a „szedd magad” repertoárba! Júniustól ezeken a helyeken cseresznyézhettek együtt a barátokkal: 
 
Pomáz, Dolina-puszta (Szentendre mellett) 
 
Kati Major (Pécel és Maglód között) 
 
Szob, Nagy Családi Gazdaság 
 
És hogy mire jó ez a tömérdek mennyiségű friss gyümölcs? 
 
* Telis-tele van vitaminnal! 
 
* A friss gyümölcs boldogabbá tesz! 
 
* A friss gyümölcsökből készült házi lekvárok és befőttek a legfinomabbak! 
 
* Mennyei süteményeket lehet készíteni friss eperből! 
 
Est-tipp: 
 
„Édes eperszendvics” 
 
Tipikus amerikai recept a „strawberry shortcake” elnevezésű ínyencség, ami tulajdonképpen egy krémes-epres zsömlére, közelebbről nézve pedig leginkább egy epres képviselőfánkra hasonlít. Az elkészítése viszont nem annyira bonyolult, mint amennyire azt első ránézésre gondolnád. Kezdjük rögtön a töltelékkel: keverj össze cukrot, citromot, tejfölt vagy joghurtot, és darabolj bele egy nagy rakás epret, aztán kanalazz hozzá ízlés szerint tejszínhabot és mascarponekrémet. Ezzel a habos finomsággal kell aztán megtölteni a kekszes tésztát, amit szintén nem ördöngösség elkészíteni. A háztartási kekszhez adj lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és sót, majd vajjal és tejszínnel mixelve morzsold darabosra a kekszet. Ha ezzel megvagy, már csak össze kell gyúrnod, „kipogácsázni” a tésztakarikákat, és tejszínnel megkenve kisütni őket. Ha elkészültek a karikák, pakold meg őket párosával az eperdarabos krémmel, és élvezd az ízeket!  
Kurcz Orsi
2017.06.15
|


Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.