A világ bemutatására vállalkozik a londoni Royal Academy híres Nyári Tárlata

Summer Exhibition 2017 - London, Royal Academy, augusztus 20-ig
„Kitárta kapuit a világ felé” és a sokszínűség jegyében, a jól ismert európai művészeket kissé háttérbe szorítva állította össze szokásos évi Nyári Tárlatát a londoni Royal Academy.
A jövőre 250. születésnapját ünneplő kezdeményezés továbbra is a világ legnagyobb olyan kortárs kiállítása, amelyre bárki beadhatja a munkáját. 
 
Az idei tárlat kurátorának választott Eileen Cooper olyan alkotókat akart bemutatni az idei kiállításon, akik még soha nem kerültek kapcsolatba a Royal Academyvel. „Frissességet akartak hozni a kiállításra", ezért elsősorban a feltörekvő tehetségekre és az olyan országok művészeire összpontosítottak a válogatásnál, mint a Kongói Demokratikus Köztársaság, Peru, Spanyolország, India és Törökország. „Az idei kiállítás földrajzi értelemben is rendkívül gazdag. Kitárjuk a kapuinkat a világ felé" - tette hozzá a művész a Financial Times-nak adott interjújában. 
 
A bizottság 12 ezer alkotás közül választotta ki azt az 1200 művet, amely egészen augusztus 20-ig látható a Royal Academy-ben. A látogatókat Tracey Emin, Sean Scully, Cornelia Parker, Wolfgang Tillmans, Anish Kapoor és Phyllida Barlow munkái mellett amatőr művészek alkotásai várják a tárlaton. 
 

 
Idén először egy performansz is helyet kapott a kiállításon: Alana Francis produkcióját péntek esténként láthatják az érdeklődők. Három filmkészítő is átjutott a bizottság rostáján. Isaac Julien munkája, amely az Atlanti-óceánt átszelő menekültekkel foglalkozik, saját termet kapott a tárlaton, ahol a Gilbert and George alkotópáros új fotósorozata is bemutatkozik. 
 
Az évente 200 ezer látogatót vonzó nyári kiállításon szereplő tárgyak mindegyike megvásárolható: a galéria részesedését a Royal Academy Schools támogatására fordítják. 
 
(MTI) 
2017.06.15
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.