November végén bezár a Néprajzi Múzeum

November végén zárja be a látogatók előtt Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, amelynek új otthonát 2017 második felében kezdik építeni az Ötvenhatosok terén. A múzeum várhatóan 2020-ban nyit ki újra.
A Liget Budapest projekt keretében, az Ötvenhatosok terén található jelenlegi parkoló helyén épülő új múzeum építése a tervek szerint 2019 augusztusában zárul, így a közönség előtt 2020-ban nyílhat meg az épület. A Néprajzi Múzeum "forró ősszel" készül búcsúztatni jelenlegi otthonát, majd többek között vándorkiállításokkal, virtuális tárlatokkal és városi "laborokkal" lesznek jelen.
 
Az új múzeum fogadótere belépő nélkül is látogatható lesz, itt többek között étterem, kávézó, "kerámiatér", azaz a múzeum gyűjteményéből ízelítőt adó látványfal várja majd a betérőket. Az épületben helyet kap egy gyerekmúzeum, modern könyvtár, archívum, konferenciaterem, valamint 2500 négyzetméternyi időszaki és 3000 négyzetméternyi állandó kiállítási tér. 
 
(MTI) 
2017.06.16
|


Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.