Hungarian Love – Magyar szerelem

Varsó, Varsói Néprajzi Múzeum, május 19. - augusztus 31.
A magyar népi kultúra szerelem-témakörét bemutató kiállítás nyílt a varsói Néprajzi Múzeumban. A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad egyik záróeseményeként megrendezett tárlat a szentendrei Skanzen és a Varsói Magyar Kulturális Intézet közös szervezésében valósult meg.
A kiállítás a szerelem, a párválasztás, a házasság és az erotika kérdéskörét járja körül a hagyományos magyar kultúrában a 19. század végétől napjainkig. A szerelemmel és szexualitással kapcsolatos egykori és mai jelenségeket és szokásokat fotók, nyomatok, tárgyak és viseletek idézik meg a 600 négyzetméternyi területen. A rendkívül nagyszabású és látványos tárlaton a paraszti társadalomban létezett és elfogadott próbaházasság fogalmától és a szimbolikus szerelmi ajándékoktól a diszkós ismerkedésen át a chat-es randikig mindent megtudhatnak az érdeklődők az elmúlt másfél évszázad erkölcseiről, valamint ismerkedési és házasodási szokásairól.
2017.06.19
|


Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.