Ez sör! – A sernevelőtől a sörgyárig

Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2017. június 20. - október 15.
A hazai sörfőzésnek és sörfogyasztásnak a honfoglalástól napjainkig nyúló történetét mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum legújabb kiállítása.
A tárlaton nemcsak azt tudhatjuk meg, hogyan készül a sör, hogyan lesz az árpából maláta, és hogy mi a különbség az alsó- és felsőerjesztésű sörök között, hanem azt is, kik miből és hogyan főztek sört egykor Magyarországon, miért éppen Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává, illetve hogy polgári vagy munkásitalnak számít-e a sör. A nagyszabású sörtörténeti kiállítás megismerteti a látogatót honfoglaló őseink italkultúrájával, a középkori sernevelőkkel, valamint a német és cseh sörfőzőkkel. Mesél az ipari sörgyártás megindulásáról és legnagyobb üzemeinkről, továbbá bemutatja az állami sörfőzés folyamatát és a napjainkban működő kisüzemi főzdékbe is betekintést ad. 
 
A tárlaton elsősorban a múzeum saját műtárgyait, plakátokat, reklámtáblákat, palackokat, aprónyomtatványokat, eszközöket és reklámtárgyakat láthatunk, melyeket műtárgymásolatok, sörfőzőházat megjelenítő makett, illetve sörgyárat és sörfőzőmedencét ábrázoló látványos installációk egészítenek ki. A múzeum az október közepéig látható kiállításhoz kapcsolódóan sörgyárakat és sörfőzdéket bemutató sörestsorozatot, előadásokat és zenés esteket is tervez, amelyek időpontjairól és helyszíneiről az intézmény online felületein tájékozódhatnak az érdeklődők.  
 
2017.06.26
|
(12 kép)


Vezeklések kora - Gaál József kiállítása.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Simorka Sándor grafikái.
Budapest, Vigyázó Sándor MH, szeptember 20. - október 17.

Átváltozások deszkára.
Budapest, Lengyel Intézet, szeptember 22., szombat

Játék
A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.